Viorel Hrebenciuc află astăzi dacă rămâne în arest preventiv

Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

Viorel Hrebenciuc (PSD) află miercuri dacă va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca astăzi contestaţia fostului vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor la decizia conform căreia ar trebui să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile în dosarul retrocedărilor de păduri.

Completul de judecată va fi format din cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), iar hotărârea va fi definitivă.

Hrebenciuc a fost adus la prima oră la sediul ÎCCJ cu o dubă a poliţiei, purtând cătuşe şi fiind escortat de doi poliţişti.

Viorel Hrebenciuc şi fiul său, Andrei, care este şi el în arest preventiv, sunt cercetaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, dosar în care este urmărit penal şi socrul lui Victor Ponta, senatorul PSD Ilie Sârbu.

Fostul deputat este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic şi cumpărare de influenţă, spălare a banilor, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, constând în cazul de faţă în 43.000 de hectare de păduri.

Înalta Curte a emis decizia arestului preventiv la data de 29 octombrie.

Hrebenciuc mai este urmărit penal în alte dosare. În cel mai recent dintre ele, fostul deputat PSD este acuzat că a făcut uz de relaţiile sale pentru a afla informaţii despre anchetele DNA care îl vizau. Totodata, din dosar reiese un complot între Hrebenciuc şi Dan Şova, în vedere adoptării unei legi a amnistiei şi graţierii de care primul din cei doi ar fi beneficiat în mod direct. În schimbul ajutorului lui Şova (un apropiat al premierului român), Hrebenciuc a promis că-l va susţine pe acesta la şefia PSD în detrimentul lui Liviu Dragnea şi al lui Valeriu Zgonea.

Într-un al treilea dosar, Viorel Hrebenciuc este acuzat de trafic de influenţă la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă mai mulţi membri ai CNA pentru a-l ajuta pe primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, să obţină licenţa pentru televiziunea Giga TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne