Vlad Voiculescu: Daniel Barbu, propus şef al AEP - sinistru!

Au luat puterea şi vor ţine cu dinţii de ea, trecând peste orice, politizând totul, de la şcoli şi spitale la instituţii care ar trebui să fie independente în orice democraţie, şi-a exprimat nemulţumirea Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a reacţionat la scurt timp după ce PSD şi ALDE l-au propus la şefia Autorităţii Electorale Permanente pe Daniel Barbu.

"Sinistru! Domnul Daniel Barbu, pe vremea când era ministru al Culturii, politicianul declara că ar renunţa la programul pentru bolnavii de HIV şi ar face mai multe evenimente culturale: mai precis că "nu suntem în Africa de Sud" şi că s-ar putea face mai multe festivaluri "dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate". Un politician "imparţial" precum Daniel Barbu (ALDE) la AEP este exact ce le trebuie lor...", a declarat Vlad Voiculescu.

"Au luat puterea şi vor ţine cu dinţii de ea, trecând peste orice. Politizând totul. De la şcoli şi spitale la instituţii care ar trebui să fie independente în orice democraţie! Sinistru!", a adăugat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru a pledat pentru AEP apolitică şi şi-a declarat susţinerea pentru contracandidata lui Barbu, Maria Krause, expert electoral cu 12 ani experienţă în observarea alegerilor în ţară şi în străinătate, din partea Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului.