Vlad Voiculescu îl felicită pe Drulă. Mutilarea ordonanţei privind debirocratizarea, oprită în Parlament

Parlamentul a fost cât pe ce să arunce la coş măsurile de simplificare în relaţia dintre administraţia publică şi cetăţean promovate de Guvernul Cioloş. Noroc cu intervenţia deputatului USR Cătălin Drulă, a atras atenţia tehnocratul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Anul trecut, adică atunci când România încă avea un Guvern interesat şi de ce le-ar putea fi de folos cetăţenilor, Ordonanţa 41/2016 a fost promovată pentru a reduce din hârţogăraia birocraţiei din instituţiile noastre publice, a amintit marţi, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Una dintre măsurile prevăzute în OUG-ul respectiv este că instituţiile statului trebuie să obţină singure cazierul judiciar al cetăţeanului, fără să îl mai pună aiurea pe drumuri între ghişee.

"Ce face minunata coaliţie PSD-ALDE prin Comisia din Parlament? Ei bine, spune că instituţiile statului "pot" cere respectivul cazier... dacă un funcţionar sau altul are chef, care va să zică. Dacă nu, tot cetăţeanul să se plimbe puţin pe la ghişee. Astăzi s-a revenit din fericire la firesc... la ceea ce ordonanţa spunea foarte clar: instituţiile vor cere cazierul altor instituţii, nu vor pune cetăţeanul pe drumuri", a declarat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru tehnocrat, meritul pentru oprirea "restauraţiei" este în principal al celui care a apărat OUG-ul în Parlament: Cătălin Drulă (USR).

Anul trecut, lucrul la acest OUG a fost coordonat de Andra Bucur şi fostul ministru Cristian Ghinea.