Vlad Voiculescu le cere politicienilor să nu facă din Sănătate un cal de bătaie politică

De un deceniu toate partidele promit, înainte de alegeri, creşterea bugetului pentru sănătate, pentru ca apoi să uite ce au promis, a reamintit Voiculescu, cerându-le politicienilor ca, la aceste alegeri, să nu introducă Sănătatea în circul electoral.
Loredana Diacu
08.10.2016

alte articole

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.10.2016

Prezent la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu le-a cerut politicienilor să nu transforme sistemul de Sănătate în cal de bătaie politică în campania electorală ce va urma, relatează news.ro.

„Îi rog pe toţi politicienii, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, să înţeleagă că lucrurile au mers prea departe în sistemul de sănătate pentru a-l transforma, în această toamnă, în cal de bătaie politică. Nu de bătăi electorale avem nevoie, nu de calomnii, nu de ameninţări”, a declarat Voiculescu, reamintind că de zece ani „fiecare partid promite înainte de alegeri” creşterea bugetului pentru Sănătate, fără să-şi respecte însă cuvântul.

„Se împlineşte un deceniu de când fiecare partid promite înainte de alegeri această creştere, dar după, găseşte motive să nu o mai pună în aplicare. Mi se spune adesea să las deoparte corupţia mică şi să mă ocup de corupţia mare. Dar pentru mine, şi sper că pentru oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreapta, a fura din banii destinaţi sănătăţii românilor se învecinează cu crima”, a afirmat ministrul.

Nu în ultimul rând, ministrul s-a declarat mirat de cât de puţini politicieni dintre cei care au condus România în ultimii zece ani au considerat că Sănătatea e o investiţie, nu un cost.

„Programele de prevenţie sunt o investiţie deoarece reduc costul tratamentelor, evită agravarea bolilor şi sunt esenţiale dacă dorim să avem o populaţie mai sănătoasă”, a afirmat ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor