Vladimir Putin, etichetat "propagandist" de Băsescu

România a devenit o ţină a armatei ruse încă din 2004, când am devenit membri NATO, nu odată cu inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, a atras atenţia Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Ameninţările lansate de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, la adresa României sunt "propagandistice", pentru că ţara noastră a devenit o posibilă ţintă a armatei ruse încă din 2004, când a devenit membru NATO, nu acum în 2016, ca urmare a inaugurării scutului antirachetă de la Deveselu, a declarat joi seară, la postul B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Nu sunt un politician care nu are respect pentru Putin, dar acum nu pot să nu îl etichetez ca fiind propagandist. El ştie foarte bine ca România nu e ameninţată că a instalat elemente ale scutului antirachetă la Deveselu. Putin ştie foarte bine că România e ameninţată că a intrat în NATO.

Putin ştie foarte bine că nu pentru că s-a inaugurat scutul de la Deveselu forţele armate ale Federaţiei Ruse au vectori care pot lovi România, ci de a doua zi după ce am intrat în NATO comunităţi mari, obiective strategice sunt în raza de acţiune a armatei ruse din 2004.

E un semnal prost pentru România, mai ales că a fost pus la contrapondere cu participarea la crosul doamnei, în loc să stai la Bucureşti să îi dai o replică lui Putin, care, vineri, alături de un premier al unui stat membru NATO, făcea astfel de declaraţii. Aici e mult mai puternică semnificaţia. Foarte rău că nu a reacţionat Tsipras", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Fostul preşedinte face referire la faptul că soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, a participat sâmbătă, a doua zi după declaraţiile lui Putin, la un semimaraton la Sibiu pentru a susţine bebeluşii născuţi prematur. La eveniment a participat şi şeful statului care şi-a susţinut soţia de pe bicicletă. Iohannis a reacţionat însă ulterior, la cinci zile de la ameninţarea lui Putin.

Amintim că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat România şi Polonia că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse pentru că găzduiesc elemente ale sistemului antirachetă al Statelor Unite pe care Moscova îl consideră o ameninţare. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne