Vlaston: Iohannis face greşeala care l-a pierdut pe Ponta. Dacă nu se trezeşte îi prevăd un viitor sumbru

Andrei Pricopie
28.12.2014

alte articole

Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP (facebook.com)
Andrei Pricopie
28.12.2014

Vicepreşedintele PMP, Ştefan Vlaston, îl avertizează pe noul preşedinte Klaus Iohannis că dacă nu învaţă să ia pulsul opiniei publice şi comite aceeaşi greşeală ca premierul Victor Ponta îl aşteaptă "un viitor sumbru."

"Iohannis face şi el greşeala care l-a pierdut pe Ponta. Subapreciază forţa opiniei publice, a elitelor intelectuale şi jurnalistice, a diasporei. Una e activitatea de primar, asfalt, curăţenie în oraş, etc., şi alta activitatea de preşedinte, în văzul ţării şi al lumii. Dacă nu se trezeşte la timp, dacă nu învaţă să ia pulsul opiniei publice (democraţie participativă), îi prevăd un viitor sumbru", a declarat Ştefan Vlaston.

"Nu este vorba de comportamentul lui Iohannis în public, decent, nu de vorbe, ci de fapte. După ele va trebui să judecăm politicienii. Mulţi comentatori zic să-l lăsăm în pace pe Iohannis, că ştie el ce face. Aşa ne-am fript şi cu Iliescu, Ceauşescu şi alţii. Am tăcut din gură. Ei bine, eu n-am de gând să repet prostia asta...", a explicat liderul PMP.

Ştefan Vlaston face referire spre exemplu la impunerea Alinei Gorghiu la şefia PNL, în ciuda faptului că în campania electorală susţinea că va face un alt fel de politică, sau la păstrarea lui Dan Mihalache în rândul consilierilor, în ciuda faptului că a fost intens contestat de societatea civilă din cauza trecutului său politic.

"După reacţia lui Iohannis la cazul Mihalache mi-am dat seama că nu dă doi bani pe opinia publică. A şi declarat că şefii de stat nu trebuie să facă întotdeauna ce zice poporul", a precizat Vlaston.

Vicepreşedintele PMP a amintit şi despre faptul că Iohannis a păstrat în PNL, cât a fost preşedinte, "garnitura de penali" (Chiuariu, Akos Mora etc), dar şi faptul că nu s-a dezis public de "puciul din 2012."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor