Voiculescu: Două spitale îngropate! De ce ar curma cineva cu mintea întreagă şansele a mii de copii?

De ce ar curma cineva cu mintea întreagă şansele a mii de copii şi a mii de oameni cu afecţiuni cardiace, se întreabă, indignat, fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după ce guvernele PSD-ALDE au abandonat două proiecte de spital importante.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a lucrat luni de zile împreună cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare la două proiecte "vitale" pentru copii şi pentru bolnavii de inimă: extinderea spitalului Maria Sklodowska Curie cu o clădire nouă, şi relocarea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu". Ambele proiecte au fost însă "îngropate" de guvernele PSD-ALDE.

Tehnocratul a evidenţiat faptul că MS Curie este neîncăpător pentru cât de mulţi copii au nevoie de acest spital în fiecare zi, iar condiţiile sunt departe de ideal, în timp ce institutul CC Iliescu funcţionează într-o clădire care va cădea la primul cutremur important.

"Luni de zile am lucrat împreună cu medici, arhitecţi şi cei mai buni oameni din cele două ministere pe unde am trecut (Ministerul Finanţelor publice condus de Anca Dragu şi Ministerul Sănătăţii). Noile guverne PSD-ALDE le-au abandonat. M-am întrebat mereu DE CE? De ce ar curma cineva cu mintea întreagă şansele a mii de copii şi a mii de oameni cu afecţiuni cardiologice? Nu sunt bani pentru două spitale? Preferăm să trimitem copiii mereu în străinătate?

Ce ne facem dacă spitalul CC Iliescu va cădea la următorul cutremur? Ce ne facem fără principalul centru de inimă din ţară? Şi mai ales: ce facem fără toţi oamenii care lucrează acolo care merg în fiecare zi la serviciu cu conştiinţa că sunt victime sigure în cazul unul cutremur, ei şi pacienţii lor! Oare domnul Dr. Bodog, domnul Dragnea, domnul Buicu, doamna Shhaideh, oare se pun vreodată în locul lor?", a declarat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a aflat că succesorul său pesedist, Florian Bodog, a fost întrebat de presă despre cele două proiecte de spital.

"Aud că răspunsul dumnealui a fost că nu există legislaţie şi că nu s-a făcut nimic - nu găseşte documentele. Dezolant... pur şi simplu dezolant. Există legislaţie! Legislaţia care reglementează concesiunile (cea pe care chiar Guvernul PSD - Ponta a folosit-o când a scos la licitaţie autostrada Comarnic-Braşov; Nu din pricina legislaţiei a eşuat proiectul ci din alte cauze, cunoscute în PSD). Iar dacă domnul ministru Bodog nu mai găseşte documentele (sic!), i le pun eu la dispoziţie.

Domnule Bodog, domnule Dragnea, acum aveţi documentele - dumneavoastră şi toată lumea! Orice om cu pregătire juridică vă va explica şi că legislaţia curentă vă permite de asemenea să mergeţi mai departe. Nu trebuie să staţi după colegii dumneavoastră din Parlament. Ei au alte treburi toamna asta... Ce motive mai aveţi deci să nu continuaţi construcţia celor două spitale?", a precizat Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne