Voiculescu intenţionează să o dea în judecată pe Monica Macovei

Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

După ce a fost acuzat de europarlamentarul Monica Macovei că a agresat-o fizic în urmă cu câţiva ani şi că urăşte statul de drept, fondatorul PC Dan Voiculescu a anunţat că aceasta va fi dată în judecată „de câteva ONG-uri” care se ocupă cu astfel de activităţi pentru „defăimarea României şi subminarea economiei naţionale”.

Monica Macovei a amintit, duminică, de un moment din vremea când ea era ministru, iar patronul trustului Intact era senator: „În Senat, Varanu‘ m-a înghesuit şi a fost agresiv. S-a lipit de mine la propriu, într-un colţ unde m-a băgat, ca să schimb o lege. A fost foarte agresiv şi fizic”.

Declaraţiile Monicăi Macovei au fost făcute exact în ziua în care Voiculescu a fost pus sub control judiciar de către procurorii anticorupţie într-un nou dosar de şantaj. De altfel, fostul colaborator al Securităţii mai este acuzat de şantaj într-un alt dosar aflat pe rol, precum şi de spălare de bani în dosarul ICA, în care este condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare cu executare pentru prejudicierea statului cu aproximativ 60 de milioane de euro.

În ciuda dosarelor intentate, Voiculescu susţine că este „o mare nedreptate şi o mare prostie” ceea ce susţine Monica Macovei. „Un procuror comunist spune despre mine, care sunt un capitalist dovedit, că urăsc statul de drept. Vă asigur că pentru mine democraţia e cel mai important lucru”, a declarat revoltat Dan Voiculescu.

Potrivit mondonews.ro, Voiculescu le-a comunicat jurnaliştilor că Monica Macovei va fi dată în judecată pentru defăimarea ţării şi subminarea economiei naţionale. „Doamna Macovei a afirmat în plenul Parlamentului European că în România s-au furat milioane de voturi la referendum. Între timp s-au deschis 2.000 de dosare penale, din care 1.000 au deja NUP (neînceperea urmăririi penale). Doamna Macovei va trebui să răspundă de ce a defăimat România, probabil şi penal, pentru că există articol în acest sens”.

Patronul Antena 3 a adăugat că procesul va fi intentat „de câteva ONG-uri care se ocupă cu astfel de activităţi”.

„Probabil se va întâmpla în zilele următoare, există posibilitatea să le dau şi avocaţi. Voi da semnatura şi eu dacă va fi nevoie. Vom încerca să avem cei mai buni avocaţi din România”, a subliniat acesta.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, actual membru PMP, a comentat pe contul său de Facebook: „Monica Macovei va fi dată în judecată pentru defăimarea României, dar şi pentru subminarea economiei naţionale (!?). Asta cu subminarea economiei naţionale mi se pare haioasă în legătură cu Monica Macovei. Cu atât mai mult cu cât vine din gura unui om care se pare că trebuie să dea înapoi vreo 60 de milioane de euro chiar statului. Acţiunea va fi declanşată în instanţă nu de "capitalistul convins" Voiculescu, ci de "nişte ONG uri". Partea cu "nişte ONG uri" mi se pare şi mai fascinantă în cazul lui Dan Voiculescu.

Omului nu i a mai plăcut la un moment dat România şi a decis să-şi inventeze o Românie paralelă. Societatea civilă din România? Păi să facem şi noi o societate civilă (vezi Facias, GIP etc.). Justiţia din România? Ei, aş, uite avem luju.ro. Instanţe de judecată? Da' Gâdea ce are, nu poate să facă un tribunal al poporului în fiecare seară? Opoziţia din România? Păi ce, Dana Grecu nu poate să-l înţepe pe Ponta? Servicii secrete? Păi să luăm din vechii securişti cu urechi mari. Şi tot aşa, până când Dan Voiculescu şi-a făcut o Românie a lui, în care a băgat prizonieri şi 1-2 milioane de români naivi”.

Amintim că, în cursul zilei de duminică, Voiculescu a organizat o conferinţă de presă pentru a anunţa că a mai înfiinţat un ONG care va avea ca obiect de activitate anchetarea tuturor activităţilor preşedintelui Traian Băsescu, din 1989 până în prezent, în special în ultimii 10 ani.