Vosganian "victimă" a campaniei electorale a lui Crin

Conferinţa de presă la Ministerul Economiei susţinută de Varujan Vosganian (Epoch Times România)
Epoch Times România
07.10.2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian va afla luni dacă va fi urmărit penal sau nu, pentru acuzaţia de subminare a economiei naţionale pe care i-o aduce DIICOT. Cererea procurorilor va fi votată astăzi în plenul Parlamentului după ce săptămâna trecută membrii comisiei juridice a Senatului au votat jumătate pro şi jumătate contra urmăririi penale a lui Vosganian.

Ministrul va rămâne însă astăzi fără susţinerea faptică a PNL. Deşi, în repetate rânduri, Crin a declarat că nu crede în vinovăţia lui Vosganian şi că va vota contra urmăririi sale penale, liderul PNL "nu are încotro" şi, de dragul imaginii, trebuie să-şi abandoneze colegul la mila colegilor din USL.

Luni dimineaţă, înainte de a intra în şedinţa USL, Crin Antonescu a declarat că, deşi nu există elemente în favoare urmăririi penale a lui Vosganian, le va cere colegilor de partid să se abţină de la vot. Pentru ca nimeni "să nu poată invoca" faptul ca PNL blochează demersurile Justiţiei.

"Eu voi propune colegilor mei din PNL cel puţin să ne abţinem de la votul de azi. Să nu votăm ca fiind simbolic într-un conflict de interese. E vorba de un coleg de-al nostru, lăsăm restului Senatului decizia şi în felul acesta nu se poate spune nici că îl socotim vinovat, ceea ce nu putem să-l socotim pe Varujan Vosganian. Din punctul nostru de vedere, nu există pe ce s-a înaintat elemente pentru începerea urmării penale. Pe de altă parte, să nu se poată invoca faptul că am bloca demersurile Justiţiei”.

Liderul PNL nu doreşte să se compromită după ce l-a acuzat pe Ponta că a greşit în cazul revocării procurorului Papici făcând declaraţii pe care, "constituţional" vorbind nu avea dreptul să le facă. Pentru că nu poate repeta greşelile de care i le-a reproşat colegului său de USL, PNL va trebui să păstreze echidistanţa şi să se abţină de la vot.

"Lăsăm restului Senatului decizia... Noi suntem într-o situaţie legislativă complicată pentru că în momentul în care trimiţi un astfel de dosar şi ceri un vot parlamentarilor, ei sunt într-o situaţie încurcată. Pe de o parte nu doresc să blocheze Justiţia, pe de altă parte nu pot ca prin votul lor, dacă nu au elemente, să considere vinovat pe cineva", a spus Antonescu.

Soarta lui Vosganian este lăsată pe mâinile USL-ului, care, în lipsa PNL rămâne practic PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor