Warren Buffett, miliardarul american diagnosticat cu cancer la prostată

Miliardarul american Warren Buffet, probabil cel mai filantrop miliardar american
Miliardarul american Warren Buffet, probabil cel mai filantrop miliardar american (THOMAS LOHNES / AFP / Getty Images)

Într-o scrisoare către acţionari, miliardarul Warren Buffett a scris că a fost diagnosticat cu caner la prostată în fază incipientă.

Şeful Berkshire Hathaway a declarat că tumora, detectată în timpul unor analize de rutină, "nu îi pune viaţa în pericol".

El a precizat că se simte "grozav - ca şi cum aş fi perfect sănătos - iar nivelul de energie este la 100%".

"Voi anunţa acţionarii imediat ce starea pe sănătate se va schimba", a adăugat el. "În cele din urmă, bineînţeles că acest lucru se va întâmpla. Dar cred că acea zi este departe", a precizat miliardarul.

În februarie, Buffet a anunţat acţionarii că managementul Berkshire Hathaway a ales deja un succesor pentru el şi alţi doi candidaţi de rezervă. Cei trei nu au fost informaţi de decizie.

Buffet, în vârstă de 81 de ani, a precizat că, la mijlocul lunii iulie, va începe radioterapia. Tratamentul va dura circa două luni, iar şedinţele vor avea loc zilnic.

Omul de afaceri a fost diagnosticat în 11 aprilie şi de atunci i-au fost făcute o tomografie computerizată, scintigrafie osoasă (evaluează metabolismul osos şi anatomia scheletală pentru a detecta eventuale anomalii) şi un test RMN.

Potrivit Institutului naţional american pentru cancer, rata de supravieţuire în cazurile de cancer la prostată detectate în fază incipientă este de aproape 100% în SUA. De altfel, cancerul la prostată este cea mai comună formă la bărbaţi.

Cu o avere personală estimată la 44 de miliarde de dolari, Warren Buffet este al treilea cel mai bogat om din lume, potrivit topului Forbes.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe