YKK : Ştiţi ce semnifică această misterioasă siglă de pe fermoar?

Fermoare YKK
Fermoare YKK (zipsolution.ro)

Când alegem un articol de îmbrăcăminte, ne uităm la anumite elemente cum ar fi aspectul şi calitatea materialului, dar există ceva la care nu ne oprim niciodată - fermoarul, partea metalică de care tragem. Un fermoar de proastă calitate poate face ca articolul de îmbrăcăminte să nu fie folosit. De aceea mărcile cunoscute consideră că acest mic, dar important element, trebuie să fie de bună calitate şi să nu se defecteze la câteva săptămâni sau câteva zile de folosinţă.

Curioasa siglă pe care probabil aţi văzut-o la pantalonii sau jacheta dvs. este YKK. Această siglă corespunde unei mari firme japoneze, numită Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, care a fabricat un număr impresionant de fermoare, cam jumătate din tot ce există în lume.

Cum menţionează revista Slate, acest mic element a fost inventat în oraşul Hoboken de un emigrant elveţian în anul 1917, iar în 1937 Tadao Yoshida înfiinţează compania YKK în Tokyo, fabricând fermoare cu propriile maşini, deoarece nu era mulţumit de calitatea lor la acea vreme.

Din anul 1937 şi până acum, firma YKK s-a perfecţionat mereu, fabricând fiecare parte a acestui produs metalic sub filozofia „Ciclul de bunătate” care stabileşte că "nimeni nu poate progresa, dacă nu aduce prosperitate altora”. În această filozofie se reflectă faptul că firma era interesată să evolueze constant, îmbunătăţind calitatea produselor sale, menţinând cel mai bun preţ posibil. Acum în China sunt sute de firme ce fabrică fermoare, fiind în competiţie cu firma japoneză, dar în Europa firmele recunoscute de modă de „haute couture” nu acceptă ca altă firmă să le fabrice fermoarele, deoarece firma YKK îşi menţine standardele înalte de calitate.

YKK este o companie multinaţională, prezentă pe toate continentele, cu fabrici în 71 de ţări şi reprezentanţe în 123 de ţări. Are o cotă de piaţă de 50 % la nivel modial de vânzări de fermoare, fiind liderul mondial absolut.

Compania YKK, este condusă acum de fiul fondatorului, Todahiro Yoshida, şi are peste 39.000 de angajaţi, dintre care 17.000 în Japonia şi 22.000 la nivel mondial. Respectă toate standardele majore de calitate, atât din punct de vedere administrativ şi tehnic, cât şi ecologic.

YKK are o politică activă de protecţie a mediului natural, încercând să transmită conştientizarea problemelor de mediu şi a calităţii produselor sale. În ţara noastră există o fabrică a acestei mari companii la Timişoara.

Un bun indiciu când cumpăraţi un articol de îmbrăcăminte este să priviţi fermoarul, şi dacă este YKK, articolul este de bună calitate în mod sigur. De azi acest lucru poate deveni un hobby, care ne va face să acordăm mai multă atenţie micilor accesorii sau anumitor elemente ale ţinutei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură