Yonagumi: Piramidele şi sfinxul de pe fundul Triunghiului Dragonului

Ora
Ora (captură youtube.com)

În sudul arhipeleagului japonez Ryuku, la est de Taiwan, cercetătorii au descoperit un oraş antic misterios, cunoscut sub numele de Yonagumi, ce conţine elemente asemănătore cu celelalte oraşe antice descoperite pe fundul Triunghiului Bermudelor, în Egipt, în apele de lângă coasta Portugaliei sau în Insula Paştelui.

Pe fundul Triunghiului Dragonului, în sudul arhipelagului japonez se poate găsi o piramidă în trepte, lată de 183 de metri şi înaltă de 27 de metri, care a captat imediat atenţia cercetătorilor. Pe lângă această structură, oraşul scufundat mai adăpoşte şi Sfinxul, sau ”Zeiţa de Piatră” despre care cercetătorii susţin că ar reprezenta o regalitate asiatică ce poartă pe cap o diademă.

”E un masiv complex piramidal, de mărimea a două terenuri de fotbal, format din aşezarea pe cinci niveluri a unor blocuri imense de piatră dreptunghiulare. Pot să afirm fără nici un dubiu că această construcţie nu este o formaţiune naturală, ci a fost realizată în mod artificial”, a declarat Masaaki Kimura, geolog de la Universitatea Ryukyus din Japonia.

Cercetătorii nu au putut explica provenienţa exactă a acestor structuri megalitice însă, conform cercetătorilor japonezi, structurile subacvatice au fost scufundate acum cel puţin 14.000 de ani, în perioada topirii gheţarilor. Totuşi, conform oamenilor de ştiinţă evoluţionişti, acum 14.000 de ani oamenii trăiau în peşteri şi aveau un nivel de civilizaţie cu totul rudimentar, ceea ce face complexul din Yonagumi una din ”ciudăţenile” lumii arheologice.

Construcţiile găsite pe fundul ”Mării Diavolului”, cum mai este denumită regiunea, sunt o dovadă de măiestrie rar întâlnită: coloane hexagonale, trepte, terase şi alte construcţii, toate dăltuite în piatră şi ordonat aliniate. O tabletă de piatră este acoperită cu inscripţii elegante asemănătoare hieroglifelor egiptene. Iar multe dintre tăbliţele găsite conţin printre hieroglife simbolul triunghiului sau al piramidei. Unul dintre monumente, denumit ”Piatra Rosetta”, se crede că ar putea relata povestea oraşului scufundat.

De asemenea, s-a observat că Triunghiul Dragonului se află pe acelaşi meridian cu Triunghiul Bermudelor. Chiar şi hărţile şi coordonatele geografice ale celor două zone misterioase se suprapun. Nimeni nu ştie cum să lege aceste două informaţii, însă cele două zone maritime mai au un fenomen comun.

În anii 1952-1954, scriitorul Charles Berlitz raporta că în această zonă au dispărut cinci nave militare japoneze cu tot cu cei 700 de marinari, iar guvernul japonez a declarat zona Triunghiului ca fiind ”foarte periculoasă” şi a interzis tranzitarea acesteia.

”Putem vorbi şi aici despre misterul scufundării şi dispariţiilor a nenumărate nave maritime şi avioane”, a declarat cercetătorul Masaaki Kimura pentru Naţional Geographic.

O altă descoperire impresionantă din Yonagumi este un monument tipic culturii ”Maoi” - asemănător cu cele din Insula Paştelui, aflată la celălalt capăt al lumii. Roca asemănătoare unui chip uman cu orbitele oculare descrise de Kimura ca fiind artificiale, este înaltă de 7 metri şi are încrustate nişte caractere rudimentare. Într-o manieră asemănătoare, se pot găsi şi câteva capete gigantice de om care pare să observe orizontul - similare cu cele din Insula Paştelui, precum şi roci cu aparenţă animalieră.

Un oraş antic, scufundat, având elemente culturale identice cu cele din Egiptul antic, a fost găsit pe fundul Oceanului Atlantic pe coasta Portugaliei iar imaginile capturate din satelit confirmă existenţa unei structuri asemănătoare şi pe fundul Triunghiului Bermudelor.

Cercetările geologilor au arătat că Sfinxul şi Piramidele din Giza au cel puţin 10.000 de ani vechime. Aceştia au confirmat că eroziunile structurilor pot fi făcute numai de unele cantităţi masive de apă, însă în Sahara astfel de cantităţi de apă au lipsit cu desăvârşire în ultimii 10.000 de ani.

Să fie existenţa acestor vestigii culturale dovada unei civilizaţii preistorice care a populat odată întreg pământul? Au devenit ei victima unei catastrofe naturale, sau a unui dezastru produs de mâna omului? Se poate să fi existat în trecut o cultură care a populat întregul pământ?