Zece români au fost surprinşi de cutremur în Nepal

Cutremurul din Nepal. (Facebook, Nepal11Radio.com)
Loredana Diacu
26.04.2015

Zece cetăţeni români se aflau în Nepal în momentul producerii devastatorului cutremur care a ucis în jur de 2000 de persoane, a informat sâmbătă Ministerului Afacerilor Externe, precizând că toţi cei zece - şase turişti şi cei patru alpinişti - sunt bine.

Potrivit unui comunicat MAE cu informaţii actualizate la ora 21.00, ora României, vicepreşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă a informat că doi alpinişti români, aflaţi pe versant în momentul producerii avalanşei provocate de cutremur, sunt bine şi în prezent se află în tabăra numărul 1 din Nepal.

"Familiile celor doi au fost informate de acest lucru de liderul grupului de expediţie. Precizăm că cei doi alpinişti fac parte din grupul de patru care s-a aflat pe versant în momentul producerii avalanşei. Până acum, nu se reuşise stabilirea unui contact cu cei doi.", se mai precizează în comunicatul de presa remis de MAE Epoch Times.

Printre alpiniştii surprinşi de cutremur în Neapal se află şi cunoscutul Alex Găvan.

Ministerul mai adaugă că, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi şi al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă demersurile pentru a se stabili dacă mai sunt şi alţi cetăţeni români în Nepal, în zona afectată.

Reamintim că sâmbătă dimineaţa, Nepalul a fost zguduit de un cutremur cu magnitudine 7,8. Bilanţul cutremurului se ridică la 1.805 morţi şi cel puţin 4.718 răniţi, potrivit oficialilor nepalezi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor