Zegrean pleacă de la CCR. Valer Dorneanu, noul preşedinte interimar al Curţii

Mandatul lui Augustin Zegrean la şefia CCR este pe cale să expire, context în care colegul său, Valer Dorneanu, a fost ales să îi ocupe locul, pe post de interimar.
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)

Judecătorul Valer Dorneanu a fost ales marţi, cu majoritate de voturi, preşedinte interimar al Curţii Constituţionale, poziţie la care a candidat fără succes şi Augustin Zegrean, actualul şef al CCR.

Interimatul lui Valer Dorneanu va dura până pe 13 iulie, moment în care plenul Curţii Constituţionale urmează să fie reînnoit. La finele lunii, trei judecători CCR - Augustin Zegrean, Zoltan Puskas si Tudorel Toader - îşi încheie mandatele, locul lor urmând să fie luat de candidaţii propuşi de Preşedinţie, Camera Deputaţilor şi Senat.

Până acum, doar Attila Varga a primit avizul Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, dar nu a apucat să fie votat de plen pentru că a început campania electorală.

Valer Dorneanu a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul - armată, justiţie, poliţie, penitenciare. În 2000-2008 a fost deputat PSD, iar în primul mandat de parlamentar a fost preşedintele Camerei Deputaţilor.

În perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale din sectoarele 5 şi 6 ale municipiului Bucureşti. Noul şef al CCR a fost expert pe probleme de legislaţia muncii la UGSR, după care din nou procuror la Direcţia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generală între anii 1980 - 1985.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne