Zgonea îl atacă pe liderul PNL: Sunt surprins de declaraţiile lui Antonescu

Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României
Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, s-a declarat joi surprins de afirmaţiile liderului PNL Crin Antonescu potrivit cărora nu a fost complet informat referitor la modificările din Codul Penal.

„Votul a respectat regulamentul. Deputaţii PNL au votat pentru aprobarea modificărilor din Codul Penal. Sunt surprins de declaraţiile lui Antonescu”, a declarat Valeriu Zgonea în cadrul unui comunicat de presă.

„Îi transmit domnului Antonescu că votul s-a desfăşurat cu respectarea dispoziţiilor regulamentare şi că deputaţii PNL s-au pronunţat în favoarea adoptării acestor acte normative. Totuşi, Crin Antonescu poate să îi adreseze o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care să-l roage să retrimită cele două legi la Parlament, pentru a fi rediscutate”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PNL şi-a retractat declaraţiile făcute cu o zi în urmă potrivit cărora modificarea făcută Codului Penal nu ar scoate de fapt parlamentarii de sub controlul ANI şi al DNA. Crin Antonescu consideră că a fost un lucru greşit faptul că proiectul de lege a fost votat în Camera Deputaţilor, deputaţii fiind preocupaţi să-şi rezolve anumite situaţii pentru ei.

În context, Crin Antonescu a afirmat că informaţiile pe care le-a avut erau incomplete şi că a pornit de la premisa că prin aceste modificări la Codul Penal, deşi sunt scoşi parlamentarii şi demnitarii din categoria funcţionarilor publici, ei ar putea fi anchetaţi, trimişi în judecată şi condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi.

"Îmi asum întreaga responsabilitate în exclusivitate. Pentru mine contează să facem lucrul corect. Contează ca legislaţia pe care noi o votăm să nu fie una preferenţială. Îi propun preşedintelui Camerei ca în cazul în care nu a desemnat legea votată în plenul Camerei, să o repună în discuţie. O discuţie transparentă, deschisă, amănunţită, cu argumente. Dacă acest lucru nu este posibil sau domnul Zgonea nu este de acord cu poziţia mea, atunci când proiectul va fi trimis spre reexaminare, voi propune deputaţilor PNL să respingă prin vot toate acele modificări aduse", a precizat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne