Ziua 130. "Nişte corupţi vor vandaliza România până la ultima picătură!"

Românii ar trebui să se trezească cât mai rapid şi să iasă din nou în stradă pentru a-i da jos pe cei ce nu se opresc din tentativele de a "legifera hoţia" şi de a-i graţia pe corupţi, cred protestatarii din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Protestatarii #rezist au revenit lângă Guvern, pentru a 130-a seară consecutiv, aduşi de indignarea că politicienii nu doar că nu şi-au asumat vreo vină pentru adoptarea OUG 13 ci continuă, de parcă n-ar fi auzit scandările a sute de mii de români, să apere interesele corupţilor.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Astfel, exponenţii Puterii se întrec, care mai de care, în declaraţii despre cât de mare "trebuie" să fie pragul pentru abuzul în serviciu, aceasta în timp ce promisiunile făcute pentru liniştirea cetăţenilor - respectiv majorări salariale - se dovedesc mai şubrede ca oricând.

Rămaşi câteva zeci după ce au fost cândva sute de mii, protestatarii, conştienţi de pericolul ca România să devină un stat complet capturat, îşi exprimă aşadar dezamăgirea că nu li se alătură mai mulţi români şi fac apel, din nou, pentru mobilizare civică, atâta timp cât mai este încă speranţă.

"Cam asta a fost! A fost introdus pragul pentru abuzul în serviciu! Se vor închide dosarele penale, se vor achita cei care au furat ţara asta! De pe 18 ianuarie ne-am luptat din răsputeri să nu se ajungă aici! Din păcate, o mână de oameni au amânat cât au putut acest moment! Dar, singuri fiind, nu am putut face mai mult!

Va trece şi legea graţierii, sigur vor fi introduse şi amendamentele legate de corupţie şi cei care au distrus de 27 de ani ţara asta nu vor răspunde niciodată! Noi, cei care am stat zi de zi în stradă, nu avem ce ne reproşa! Am luptat cu nişte corupţi şi cu nişte puteri care vor vandaliza România până la ultima picătură! Aproape 5 luni nu am avut timp liber, nu am avut nimic! Doar dragoste de ţară şi dorinţa de a schimba ceva!

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Aşa se întâmplă când sunt puţini în această luptă! Hoţii s-au unit şi vor învinge! Ne-a luat 27 de ani să ne trezim! Ne vor mai trebui 50 de ani ca să înţeleagă românii noştri câtă nevoie era de ei în stradă, în tot acest timp! Să sperăm că acum, pe ultima sută de metri, vor realiza ce pericol pândeşte viitorul lor şi al copiilor lor şi vom ieşi din nou în stradă sute de mii, pentru a întoarce balanţa de partea binelui şi a înfrânge odată pentru totdeauna această căpuşă PSD-istă! Eu încă mai sper!", declară o protestatară.

La rândul său, o altă manifestantă le cere românilor "să se trezească din letargie" şi să iasă în stradă în număr cât mai mare pentru că, avertizează ea, situaţia din ţară e cu adevărat dramatică, nu mai suportă amânare, şi e nevoie urgent de implicarea lor masivă.

"Suntem în stradă de 130 de zile. Credeţi că ei nu ştiu, nu ne văd? Ştiu foarte bine că suntem aici în stradă, dar nu le pasă. Se comportă toţi de parcă România ar fi tarlaua lor, iar Bucureştiul tarlaua madamei primăriţe. Sfidarea şi aroganţa lor a depăşit după mine cote alarmante şi, sincer, nu înţeleg de ce lumea rămâne atât de pasivă ca şi cum nimic nu se întâmplă, când de fapt se întâmplă atâtea.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Dar ceea ce s-a întâmplat ieri la Primărie mi-a lăsat un gust atât de amar şi o scârbă profundă. Femeia asta, care a fost aleasă în final de 15% dintre bucureşteni, confundă Primăria Bucureşti cu propria locuinţă, că numai acolo are dreptul să facă ce vrea, să taie şi să spânzure. Cum este posibil să oblige angajaţi ai Primăriei să ocupe locurile în sala unde urma să aibă loc şedinţa de consiliu, astfel încât cetăţenii înscrişi pe liste să nu poată participa?! Acest comportament tipic PSD trebuie să înceteze, nu-l mai vrem, nu-l mai tolerăm, nu suntem de acord cu el şi vom ieşi în stradă în continuare în fiecare zi, că până la urmă poate se schimbă ceva, pentru că în acest moment s-a umplut paharul.

Asta cred că gândesc mult mai mulţi, nu doar noi care suntem în fiecare seară aici şi mi-aş dori tare mult să ni se alăture. Poate nu zilnic, poate din două în două zile sau măcar în weekend. Noi îi aşteptăm că avem nevoie de ei. Oare ce ar trebui să se mai întâmple să se iasă iar masiv în stradă? De data asta însă îmi este teamă că ar putea fi prea târziu dacă lumea nu se trezeşte urgent din letargie", a declarat protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne