Ziua 155: Societatea civilă nu va permite sub nicio formă decapitarea DNA

Nici nu s-a instalat bine noul Guvern, că împotriva justiţiei şi a şefei DNA s-a declanşat un adevărat uragan, acuză protestatarii rezist, care transmit că vor fi vigilenţi în continuare.
Protest
Protest (Epoch Times)

Scandarea ''Demisia!'' a răsunat din nou lângă Guvernul unde, în ianuarie, era adoptată OUG 13. Revoltaţi că noii ocupanţi ai Palatului Victoria par a acţiona pe exact aceeaşi linie ca predecesorii lor, protestatarii le transmit celor aflaţi la putere mesajul că sunt cu ochii pe ei.

Şi cum în weekend peste 1000 de oameni au ieşit la marşul spre Parlament şi CCR, oamenii îşi exprimă speranţa că la viitorul derapaj major românii vor ieşi în stradă cu sutele de mii, iar corupţii care bagă mâna în visteria statului vor sta nu la putere ci în puşcării.

Protest
Protest (Epoch Times)

"De peste 5 luni ieşim în stradă, dar judecând după ce se întâmplă în ultima perioadă am senzaţia că politicienii noştri nu au învăţat absolut nimic, nu au tras nici măcar o concluzie după protestele masive din februarie. Dacă imediat după învestirea Guvernului Grindeanu singura lor grijă a fost hăcuirea Codului penal şi introducerea OUG13 în vederea salvării de puşcărie a penalilor din partid în frunte cu şeful lor, ce se întâmplă acum? La nici o săptămână de la învestirea noului guvern a fost pornit un adevărat uragan împotriva justiţiei şi a DNA sau mai corect împotriva şefei DNA, doamna Codruţa Kovesi.

Eu cred că, mai ales după marşul de duminica trecută, societatea civilă începe iar uşor, uşor să se trezească şi, cu siguranţă, nu va permite sub nicio formă decapitarea DNA. Suntem vigilenţi în continuare, suntem cu ochii pe ei şi la următorul derapaj major vom fi iar în stradă zeci de mii de oameni pentru apărarea justiţiei şi instituţiilor statului care trebuie lăsate să îşi facă treaba. Corupţii care se doresc scăpaţi de puşcărie ar fi trebuit să îşi evalueze bine riscurile de a ajunge acolo înainte de a-şi băga mâna până la umăr în visteria statului. Nu au făcut-o, aşa că acum trebuie să ştie că se apropie ziua în care se va face dreptate şi vor ajunge în închisoare, acolo unde le este locul. Tic-tac, tic-tac!", declară o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul sau, un alt manifestant reaminteşte că cei la putere nu fac nimic pentru oameni, au înjosit toate instituţiile care trebuiau să lucreze pentru cetăţeni şi-şi văd doar de interesele personale. Ori, călcarea în picioare a valorilor şi punerea corupţiei în faţa moralităţii nu pot fi acceptate.

"De 155 de zile suntem în stradă pentru că politicienii din coaliţia la guvernare au scos hoţia, minciuna şi imoralitatea în faţa tuturor. Îmi repugnă gândul că pot să las pe cineva să calce în picioare valorile adevărate şi să pună corupţia în faţa moralităţii, să pună hoţia în faţa grijii faţă de cetăţean, să pună minciuna în faţa onestităţii. Sunt stupefiat de cât de jos au ajuns să joace. Frica responsabilităţii pentru faptele lor, frica de închisoare îi împinge să facă zilnic alte şi alte grozăvii. Este efectul de bulgăre. Odată pornit nu poate fi oprit decât atunci când se sparge de o stâncă.

Ăsta este politicianul din coaliţia la guvernare. Ori eu, ori voi. Nimic pentru România, nimic pentru oameni, doar interes personal. Au înjosit toate instituţiile care trebuiau să lucreze pentru cetăţeni, pentru democraţie, pentru statul de drept. După Guvern şi Parlament, acum vedem şi CCR-ul în haznaua mocirloasă a corupţiei. Toate aceste instituţii degradate moral şi politizate total defectuos se scufundă odată cu partidele coaliţiei. Tot mai mult, tot mai tulburător pentru cei care privesc România din afară", a precizat protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne