Ziua 248. "Pentru cine guvernează PSD în afară de penali?"

Asalturi la adresa Justiţiei, legi pentru corupţi, taxe şi impozite mărite, scumpiri la carburanţi şi electricitate, cam acestea sunt rezultatele guvernării PSD-ALDE, atrag atenţia protestatarii reveniţi în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

PSD guvernează doar pentru penali, drept dovadă că inclusiv sindicatele au ieşit ieri în stradă, nemulţumite că promisiunile de măriri salariale s-au dovedit a fi minciună. Şi pe lângă faptul că odată cu trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat salariile nete vor scădea, în plus, benzina şi electricitatea se scumpesc. Aşa că bunăstarea promisă de PSD doar-doar oamenii vor închide ochii la aservirea justiţiei nu e decât amăgire şi fum, amintesc protestatarii rezist, reveniţi lângă guvern pentru a 248-a seară consecutiv.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Au promis o viaţă mai bună pentru clasa muncitoare, au promis pensii mărite, au promis multe în campania electorală ca să smulgă cele 3,6 milioane de voturi. Acum, după 10 luni de guvernare, primim taxe şi impozite suplimentare, scumpiri la carburanţi şi energie, modificări legislative cu impact major în mediul de afaceri, perturbant pentru economie, noi legi pentru justiţie menite să favorizeze corupţia şi furtul din banul public şi să destabilizeze puterile în stat.

Pentru cine guvernează PSD dacă toate sindicatele au ieşit masiv în stradă? Politicile sociale ale PSD înăspresc viaţa bugetarilor şi a celor din mediul privat. Omul ăla de rând care trăieşte de azi pe mâine şi a dat votul PSD-ului este acum în stradă disperat, pentru ca PSD în loc să îl ajute îi ia mai mulţi bani la taxe şi impozite, îi scumpeşte benzina şi factura la energie, îi râde în faţă pentru că a fost minţit pentru a zecea oară şi va rămâne la fel de flămând, la fel de neajutorat şi la fel de batjocorit. Pentru cine guvernează PSD în afară de penali? Pentru că toţi românii, de la cel sărac, până la mediul de afaceri, sunt afectaţi grav de derapajele lor", declară un protestatar.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, o protestatară care astăzi a încasat o nouă amendă de la Jandarmerie opinează că sfârşitul coaliţiei la putere e aproape, drept dovadă faptul că cei de la Putere au ajuns să apeleze la toate armele în dotare - de la amenzi la "interlopi". Nu doar Strada e nemulţumită de ce fac PSD-ALDE, mai arată protestatara ci şi magistraţii care au semnat în număr mare memoriul prin care Forumul Judecătorilor din România (FJR) le solicită premierului Mihai Tudose şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să retragă proiectul referitor la modificarea legilor justiţiei.

"Este incredibil în ce situaţie de nesuportat am ajuns. Noi nu îi mai suportăm pe ei, iar ei nu ne mai suportă pe noi. Suntem ca un butoi cu pulbere. Avantajul nostru este că vom rezista oricât, indiferent de vreme (ploaie, vânt, ninsoare, ger), de ameninţări directe sau indirecte în spaţiul public, de intimidări individuale (amenzi) sau colective (împrejmuirea Pieţei Victoriei, organizarea de spectacole în acelaşi loc şi în acelaşi timp în care ne desfăşurăm protestele).

Dragnea vine şi pleacă flancat de interlopi la ICCJ, Firea pune garduri în Piaţa Victoriei sub pretextul că sunt necesare lucrări de curăţenie, deratizare şi refacerea asfaltului fix acolo unde sunt proteste şi lista poate continua. Ei sunt pe ultima sută de metri şi au scos toate "armele" din dotare pentru a-şi apăra libertatea şi averile. Am aflat că mai mult de jumătate din magistraţii ţării au semnat o petiţie prin care se opun modificărilor propuse de Tudorel pentru legile justiţiei. Asta este îmbucurător şi încurajator, nu e totul pierdut. Sfârşitul lor este aproape", spune protestatara.