Ziua 46. "Revoluţia Bunului Simţ" continuă în Piaţa Victoriei. Incident straniu la Guvern

Acum 46 de zile, Guvernul Grindeanu adopta, "noaptea ca hoţii", infama OUG 13 care mutila Codurile penale în favoarea infractorilor. Din acel moment, seară de seară, protestatarii continuă să vină în Piaţa Victoriei pentru a-i cere să-şi asume, prin demisie, această decizie politică fără precedent care a revoltat o ţară întreagă.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: În pofida incidentului cu maşina care a intrat în plin în porţile Guvernului, la ora 21:00, aşa cum ne-au obişnuit în fiecare seară, protestatarii şi-au aprins luminile la telefoane şi au cântat imnul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În Piaţa Victoriei a avut loc un incident straniu în jurul orei 20.30. O femeie a venit cu maşina pe contrasens, dinspre Kiseleff, a rulat cu viteză mică prin Piaţa Victoriei printre protestatari, după care a urcat cu maşina pe carosabil, înspre Guvern şi a intrat în porţile instituţiei.

Maşina a fost înconjurată de poliţişti şi jandarmi, iar femeia a fost scoasă din autovehicul în stare de şoc şi luată de o ambulanţă. Până să fie urcată în salvare, femeia a repetat în continuu un cuvânt neinteligibil.

Nicio persoană nu a fost rănită. Se pare că înainte să intre cu maşina în gardul Guvernului femeia s-a asigurat cu atenţie că nu loveşte pe nimeni pe carosabil.

Accident la Guvern
Accident la Guvern (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Accident la Guvern
Accident la Guvern (Mihuţ Savu/Epoch Times)

* * *

UPDATE. Câteva zeci de persoane s-au strâns, în jurul orei 20.00, în Piaţa Victoriei, unde protestează paşnic. Se scandează "Demisia".

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Acest guvern nu mai are cum să funcţioneze în continuare atâta timp cât a fost prins cu mâna în buzunar. E o comparaţie cât se poate de actuală, nu e forţată deloc. Acest guvern a înşelat încrederea poporului şi nu mai are ce căuta în această clădire.", declară un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Dincolo de nemulţumirile actuale şi de efectul pe termen scurt al protestelor, cei din Piaţă consideră că venitul lor la Guvern zi de zi a produs o schimbare de mentalitate, o schimbare pe termen lung de care vor beneficia şi viitoarele generaţii.

"Cum văd eu ca s-a schimbat ceva? Toată lumea a văzut clipuleţul cu copiii care se jucau în părculeţul din sectorul 3 ce urma să fie desfiinţat şi dintr-o dată, fără să le spună niciun adult au început să protesteze: Hoţii, plecaţi! Acesta e cel mai mare câştig al acestor proteste. Poate că acest Guvern şi acest Parlament nu au în organismul lor mecanismul să facă pasul corect, însă generaţiile viitoare au înţeles cum să-şi apere drepturile şi asta e cel mai mare câştig...", spune o protestatară.

Parcă pentru a-i dovedi spusele, câţiva paşi mai încolo, un băiat venit cu tatăl său spune: "Mi se pare foarte corect sa ne cerem drepturile când au fost încălcate!".

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Reamintim că în Victoriei au avut loc două proteste ale Copiilor.

* * *

Demisia Guvernului Grindeanu şi o schimbare fundamentală a modului în care se face politică în ţara noastră. Asta cer protestatarii #rezist, care s-au strâns din nou, pentru a 46-a seară consecutiv de la adoptarea infamei OUG 13, în faţa Palatului Victoria.

În acelaşi timp, protestatarii şi-ar dori şi demisia preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi a colegului său de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideraţi complici - dacă nu chiar autori - ai tentativelor de a modifica Codurile Penale în favoarea infractorilor.

"Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", este una dintre celebrele scandări din Piaţa Victoriei.

Deşi puţin numeroşi în timpul săptămânii - spre deosebire de ziua de duminică în care se iese masiv - oamenii se declară determinaţi să reziste până când actualul Guvern va fi înlocuit cu unul format din oameni responsabili şi corecţi, care să lucreze în beneficiul lor nu al unor grupuri de interese.

Protestatarii #rezist îşi doresc parlamentari şi demnitari corecţi, nu hoţi sau dictatori. Ei consideră că nu este normal să munceşti şi să plăteşti taxe pentru ca apoi banii să fie furaţi iar hoţii nici măcar să nu plătească prin mers la puşcărie.

Credit foto: Mihuţ Savu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne