11 persoane au murit în trei accidente aviatice produse în Bolivia şi Guatemala

Epoch Times România
22.04.2012

Unsprezece persoane, inclusiv un senator de opoziţie din Bolivia, şi-au pierdut viaţa în trei accidente aviatice separate, produse sâmbătă în Bolivia şi Guatemala.

Un avion Curtiss C-46 cu două motoare, având patru persoane la bord, inclusiv pe senator Gerald Ortiz, s-a prăbuşit la câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul internaţional Viru Viri din Santa Cruz (estul Boliviei), a declarat şeful Administraţiei pentru aviaţie civilă din ţară, Luis Coimbra.

Avionul, pilotat de tatăl senatorului, s-a prăbuşit după ce a încercat să facă o aterizare de urgenţă. S-a rupt în două şi a luat foc după ce a lovit solul.

Fiul senatorului, care se afla de asemenea la bord, a supravieţuit şi se află în spital.

Ortiz, în vârstă de 46 de ani, conducea Comisia pentru afaceri externe a Senatului bolivian.

Un alt avion, un Cessna 206 cu un singur motor, a dispărut de pe ecranele radarelor sâmbătă dimineaţă. S-a prăbuşit la 10 kilometri de oraşul Monteagudo (sudul ţării). Cele cinci persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

Cauzele celor două accidente urmează să fie stabilite.

Preşedintele bolivian Evo Morales a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Un alt accident aviatic s-a produs sâmbătă în Guatemala, unde un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o grădină zoologică de la marginea Guatemala City, au anunţat pompierii. Cele trei persoane aflate la bord - doi membri ai echipajului şi un pasager - şi-au pierdut viaţa.

Echipajul anunţase o problemă tehnică la scurt timp după decolarea de pe aeroportul La Aurora din capitala Guatemalei. Aeronava s-a prăbuşit în timp ce încerca să facă o aterizare de urgenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor