12 lucruri la care să renunţi înainte de a intra în noul an

Anul Nou
Anul Nou (Facebook)

Noul an este aproape şi este momentul în care toţi ne gândim la ceea ce vrem să se schimbe în anul următor.

Ne întrebăm dacă ne-am urmat visele, pasiunile în ultimul an? Sau mai mult simţim că am fost prinşi în stresul cotidian şi am renunţat la ele?

Reflectând asupra modului în care ne-am simţit în ultimul an şi încercând să fim sinceri cu noi, putem şti cum să ne adaptăm şi să mergem mai departe din acest moment şi ce ne-am dori pentru noul an.

Iată care sunt cele câteva lucruri la care trebuie să renunţi înainte de a intra în 2015:

1. Renunţă la a vorbi negativ despre tine. Este primul lucru, pentru că este cel mai important. Cu cât ne privim pe noi înşine mai negativ, cu atât slăbeşte puterea noastră de ne dezvolta. Renunţă la gândul că nu eşti ceea ce ar trebui să fii.

2. Eliberează-te de sentimentele de vinovăţie care apar pentru că vrei să alegi să faci ceea ce-ţi doreşti cu adevărat.

3. Eliberează-te de gândurile care îţi spun că este ceva în neregulă cu tine. Tu contezi, iar lumea are nevoie de tine aşa cum eşti.

4. Renunţă la ideea că nu-ţi poţi realiza sau urma visele. De multe ori, avem propriile idei despre ceea ce ne încântă sau pasionează, dar renunţăm la ele pentru că ne spunem că sunt nerealiste. În loc de a asta, mai bine am încerca să le realizăm pas cu pas.

5. Renunţă la ideea că este prea târziu pentru tine. Visele noastre contează şi le avem pentru un motiv. Urmându-ne inima, vom fi cu adevărat liberi.

6. Eliberează-te de tiparele de gândire care îţi sabotează viitorul cu ajutorul trecutului. Este timpul să mergi mai departe şi să spui o nouă poveste.

7. Eliberează-te de nevoia de a te conforma şi de a fi acceptat de toată lumea. Unicitatea este ceea ce ne face remarcabili.

8. Alege un obicei prost în alimentaţia ta şi renunţă la el. Grija faţă de corpul nostru este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face în viaţă, pentru a rămâne mental, emoţional şi spiritual sănătoşi.

9. Renunţă la nevoia de a avea întotdeauna dreptate. Multe persoane nu suportă ideea de a greşi şi îşi doresc să aibă întotdeauna dreptate, chiar şi cu riscul de a încheia o relaţie minunată sau provocând mult stres şi durere, pentru ei şi pentru alţii. Pur şi simplu nu merită.

10. Renunţă la nevoia de a fi în control. Simţim în permanenţă nevoia de a controla întotdeauna tot ce se întâmplă cu noi şi cu cei din jurul nostru. Situaţii, evenimente, oameni etc. Indiferent că sunt persoane dragi, colegi de muncă sau pur şi simplu străini pe care îi întâlneşti pe stradă, permite-le să existe.

11. Eliberează-te de nevoia de a fi mai mult şi de a face mai mult. Astăzi ai făcut tot ceea ce ai putut, iar asta este îndeajuns.

12. Eliberează-te de problemele financiare. Fă-ţi un plan pe termen lung, respectă-l şi concentrează-te apoi pe ce este în jurul tău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii