Alege să NU fii nefericit. Nouă capcane de evitat

Floare de lotus
Floare de lotus (Photos.com)
Loredana Diacu
27.12.2014

Nu cred să existe persoană care, privind înapoi spre trecut să nu fi oftat, măcar o dată, cu amărăciune: "dacă atunci aş fi ales diferit"... Poate că multe dintre evenimentele pe care le trăim nu pot fi schimbate la simpla noastră dorinţă, însă modul cum ne raportăm la ele, modul în care mergem pe drumul care ne-a fost aşternut, cu siguranţă ne definesc ca oameni şi ne împlinesc sau ne fac profund nefericiţi.

Vă prezentăm în continuare o listă cu o parte din cele mai comune alegeri care-i conduc pe oameni spre regret şi modul în care poţi ieşi din aceste capcane:

1. Purtarea unei măşti pentru a-i impresiona pe alţii

Dacă te concentrezi întruna să înfăţişezi lumii o mască, pentru a impresiona, rişti ca într-o zi, în spatele măştii construite cu migală să nu mai găseşti nimic. Atunci când îţi pasă prea mult de ceea ce cred alţii despre tine şi încerci în permanenţă să te modelezi pe dorinţele lor, să nu fii surprins dacă într-o bună zi o să uiţi cine eşti tu cu adevărat. Aşa că nu te mai teme de ceea ce cred despre tine cei din jur; în inima ta, tu ştii cine eşti şi care sunt adevărurile importante pentru tine. Nu trebuie să te străduieşti să-i impresionezi şi să-i inspiri pe cei din jur. Lasă oamenii să fie impresionaţi şi inspiraţi de felul în care mergi înainte, aşa cum eşti, tu cel adevărat, cu frumuseţile şi imperfecţiunile tale.

2. Să laşi pe altcineva "să viseze" pentru tine

Una din cele mai mari provocări ale vieţii este să descoperi cine eşti tu cu adevărat. A doua mare provocare este să fii împăcat cu ceea ce ai descoperit şi fericit în propria ta piele. O parte importantă a acestei provocări este să-ţi urmezi ţelurile şi visele. Există în jurul tău oameni care nu sunt de acord cu tine? Foarte bine! Aceasta înseamnă că ai propriul tău vis şi că mergi pe propria ta cale. Uneori vei face lucruri care par nebuneşti pentru cei din jur, dar, când vei simţi că noţiunea de timp dispare în timp ce faci ceea ce te inspiră cu adevărat, atunci înseamnă că eşti pe calea cea bună. Calea Ta.

3. Să laşi un anturaj negativ să te schimbe

Nu împrumuta obiceiurile negative ale celor din anturajul tău. Nu te înconjura de oameni cu atitudini negative. Nimeni nu te poate forţa să gândeşti într-un mod pe care nu îl vrei sau să faci lucruri care sunt străine de natura ta, decât dacă îi dai tu voie. Adu-ţi aminte că a sta în compania unor oameni cu obiceiuri negative este o alegere, nu o obligaţie, şi alege să te înconjuri de oameni plini de compasiune - nu de oameni mânioşi, de persoane generoase - nu de oameni lacomi, de prieteni calmi - nu anxioşi.

4. Să fii egoist şi egocentric

Faptele bune şi un caracter frumos cu siguranţă îi vor face pe cei din jur să te păstreze cu bucurie şi recunoştinţă în inimile lor. Cei pe care i-ai ajutat şi inspirat îşi vor aminti de tine mult după ce tu nu vei mai fi. În schimb, o viaţă concentrată pe tine însuţi şi pe satisfacţii de ordin personal nu-ţi vor aduce decât un epitaf sec, gravat pe o piatră de mormânt. Nu-ţi grava numele pe pietre, ci în inimile celor din jur. Ce ai făcut pentru tine, moare odată cu tine, ce ai făcut pentru cei din jur şi pentru lume, va dăinui.

5. Să nu-ţi dai voie să creşti

Acţiunile tale trecute sunt cele care îţi definesc prezentul iar ceea ce faci acum determină modul în care va arăta viitorul tău. Dă drumul trecutului, vechilor noţiuni, prejudecăţi şi obiceiuri şi fă loc pentru nou în viaţa ta. Dacă poţi realiza că noţiunile sunt lanţuri care te ţin în loc şi nu te lasă să creşti, şi dacă acţionezi pentru a te elibera de ele, făcând loc noului în mintea şi în viaţa ta, atunci te vei îndrepta spre succes.

6. Să renunţi atunci când este greu

Nu există eşecuri, ci doar rezultate. Chiar dacă lucrurile nu se desfăşoară aşa cum te-ai aşteptat, nu fi dezamăgit şi nu renunţa! Învaţă ce poţi învăţa din ceea ce ţi se întâmplă şi mergi mai departe. Cel care, în pofida eşecurilor şi a greutăţilor continuă să meargă pe calea sa, avansând pas cu pas, va fi cel câştigat la final. Bătălia se câştigă cu mult înainte de victoria finală. Important este procesul şi cum mergi pe calea ta. Fiecare mic pas, decizie şi acţiune pe care le întreprinzi te definesc ca persoană şi te conduc înspre gloriosul moment al triumfului final.

7. Să fii obsedat de control

Viaţa este un miracol, ea trebuie trăită, nu strangulată. Uneori tot ceea ce ai de făcut este să te detaşezi şi să laşi viaţa să curgă, şi să ieşi din vârtejul eternelor îngrijorări şi a nevoii de a controla totul. Învaţă să dai drumul la emoţii, noţiuni, sentimente, altfel rişti să devii strivit de ele. Respiră adânc! Când lucrurile se liniştesc şi vei reuşi să vezi din nou pădurea, în loc să te împiedici de copaci, în momentul acela fă următorul pas înainte. Nu este musai să ştii cu exactitate unde te va conduce Divinitatea, important este să faci bine ceea ce ţine de tine.

8. Să tot laşi lucrurile pe mâine

Oamenii sunt adesea tentaţi să creadă că dispun de mai mult timp decât au de fapt. Dar, într-o bună zi, te vei trezi şi vei vedea că nu mai ai timp să faci lucrurile aşa cum ţi-ai fi dorit să le faci. Şi, în acel moment, va trebui fie să faci un efort supra-uman pentru a atinge scopul pe care ţi l-ai propus (dacă mai poţi să îl faci) sau să te mulţumeşti cu o lungă listă de scuze care să explice de ce te-ai pierdut pe drum.

9. Să fii leneş şi superficial

Mulţi oameni se risipesc petrecându-şi viaţa visând cu ochii deschişi şi aşteptând ca alţi să facă lucrurile pentru ei. Nu mai irosi timp preţios şi începe să faci ceea ce ai de făcut. Trăieşte cu picioarele pe pământ dacă vrei să ajungi într-o zi "printre stele". Asumă-ţi responsabilitatea pentru viaţa ta. Eşti important şi eşti necesar în acest mare puzzle numit Viaţă. Timpul nu te aşteaptă şi nu îţi poţi permite să stai, sperând să facă cineva lucruri pentru tine. Fă ceea ce ai de făcut, în fiecare zi, începând de ACUM şi adu-ţi aminte că nimeni nu poate face în locul tău ceea ce ţi-a fost încredinţat ŢIE.

Sursa articolului: http://thespiritscience.net/

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor