40 de copii au fost premiaţi în cadrul unui concurs organizat de UNICEF

(NOEL CELIS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.03.2014

Un număr de 40 de copii din toată ţara au primit diplome şi seturi de pictură pentru ca şi-au exprimat opinia despre ce înseamnă o familie grijulie în cadrul Concursului naţional de desene „Familia mea mă creşte cu grijă”.

La concurs au participat peste 800 de copii. Cele mai bune 150 de lucrări au fost prezentate într-o expoziţie inaugurată astăzi. Concursul a fost organizat de Ministerul Educaţiei şi UNICEF în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri cu scopul de a promova educaţia fără violenţă.

Nune Mangasaryan, Reprezentantul UNICEF în Moldova, a spus că desenele sînt reprezentative deoarece la concurs a participat un număr record de copii, ceea ce demonstrează că ei vor să fie auziţi şi vor să simtă grija părinţilor.

Potrivit unui comunicat al UNICEF Moldova, desenele copiilor ilustrează practici de educaţie şi modele de comportament care persistă în familiile din Republica Moldova. Cele mai multe desene prezintă familii cu patru membri – mama, tata şi doi copii. Majoritatea picturilor surprind activităţi casnice din viaţa de zi cu zi.

Concursul de desene „Familia mea mă creşte cu grijă” a fost organizat în anul 2013 în contextul unei campanii mai largi de promovare a educaţiei fără violenţă cu genericul “Protejează-mi copilăria”, desfăşurată de Guvernul Republicii Moldova, cu suportul UNICEF şi altor parteneri naţionali şi internaţionali, notează moldpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor