Antonescu, despre alianţa PSD-PNL: Nu văd un motiv ca trei sferturi din ţară să plângă de mila PNL-ului

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.02.2024

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a afirmat, la Antena 3, că sunt multe diferenţe între USL şi alianţa PSD-PNL şi susţine că nu înţelege de ce unii liberali au început să-i cânte prohodul.

"Frăţie n-a fost niciodată. A fost vorba de o construcţie politică atunci. Este un început sau o formă de construcţie politică acum. Singura asemănare, deocamdată, care este parţială, este aceea că, aşa cum înţeleg, se vor prezenta cele două partide cu o listă comună strict la alegerile pentru Parlamentul European. Asemănarea constă deci în faptul că această formulă de asociere va fi supusă validării publice prin vot. În rest, încă sunt foarte multe diferenţe între USL şi ceea ce s-a construit deocamdată, dar s-ar putea construi şi pe mai departe", a declarat Crin Antonescu.

În context, Antonescu precizează că nu înţelege de ce atât de multă lume este îngrijorată de soarta PNL, "fără să fie cazul".

"Acum eu nu sunt atât de îngrijorat, paradoxal, cum văd că sunt foarte, foarte, foarte mulţi îngrijoraţi soarta Partidului Naţional Liberal. Pe de o parte, i se cântă prohodul de foarte multă vreme, fără să fie cazul. Este un partid care are o reprezentare şi naţională, şi europeană de primă mână.

Privitor la această formulă, această variantă, din două, una: fie publicul nu o va susţine, deci nu vor lua voturi, vor lua 1%-2%, vor lua 60% suveraniştii, 40% băsiştii de rit nou, adică USR, Orban, cine mai sunt, şi toată lumea pleacă mulţumită.

Dacă va fi validată de public, atunci înseamnă că e o construcţie care are creditul electoratului. Şi rămâne să vedem cu ce program, cu ce oameni şi în ce măsură vor îndeplini aceste aşteptări. Deci, eu personal nu văd un motiv ca trei sferturi din ţară să se preocupe de soarta PNL-ului şi să plângă de mila PNL-ului", a precizat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor