Aproape 250 de taximetrişti au protestat la Palatul Parlamentului

Miting de protest
Miting de protest (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
09.04.2013

Aproape 250 de taximetrişti independenţi s-au strâns marţi la Palatul Parlamentului unde au cerut autorităţilor să aprobe mai repede modificările la Legea taximetriei şi să ia măsuri contra celor care au autorizaţii de transport în alte localităţi, dar practică taximetria în Capitală.

Taxiurile protestatarilor au fost parcate pe prima bandă de pe Bulevardul Naţiunile Unite şi pe Bulevardul Libertăţii cât timp a durat acţiunea. Oamenii nemulţumiţi au strigat "Afară, afară cu Ilfovul din Capitală!".

Principala revendicare se referă la adoptarea proiectului de lege care completează Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi de închiriere. Taximetriştii au mai cerut să se renunţe la obligativitatea deţinerii unui dispecerat.

"Domnul Dediu Ion, directorul Direcţiei de Transport, nu semnează listele de transporturi de doi ani, fără nicio explicaţie. În momentul de faţă, Corpul de Control, adică Poliţia Locală, îi cheamă la control pe taximetrişti şi îi întreabă de listele de tarife. Apoi sunt amendaţi pentru lipsa acestor liste, ceea ce este conform legii, dar nu este vina transportatorului că nu are listele semnate", a declarat Claudiu Săpunar, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi.

Tot Săpunar a precizat că ar trebui încheiat un protocol între Bucureşti şi Ilfov, prin care să fie reglementat numărul maxim de taxiuri din Ilfov care să poată activa în Capitală.

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi au ameninţat cu organizarea unui miting, dacă modificările la Legea taximetriei nu vor fi aprobate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor