Aproximativ un milion de oameni evacuaţi în timp ce taifunul Chan-hom se apropie de China

Un val puternic loveşte în Wenling, provincia estică chineză Zhejiang, 10 iulie 2015.
Un val puternic loveşte în Wenling, provincia estică chineză Zhejiang, 10 iulie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
11.07.2015

Aproximativ 1 milion de oameni au fost evacuaţi în estul Chinei, în condiţiile în care super taifunul Chan-hom se îndreaptă spre Shanghai, conform Sydney Morning Herald.

Autorităţile chineze susţin că această furtună s-ar putea dovedi a fi unul dintre cele mai puternice taifunuri care au lovit provincia Zhejiang începând cu 1949.

Taifunul a provocat 5 morţi în Filipine la începutul acestei săptămâni şi a rănit peste 20 de oameni în Japonia.

Vânturile puternice constante au fost estimate ca având 169 km/oră, făcând Chan-hom o furtună de Categoria a 2-a pe scara Saffir-Simpson Hurricane Wind. Taifunul este aşteptat să ajungă pe uscat cu vânturi de până la 210 km/oră.

Weather Channel a raportat vineri seara că taifunul Chan-hom va lovi în mod direct estul Chinei, incluzând oraşul Shanghai, în 24 de ore.

Sâmbătă dimineaţa, China a anulat mai multe zboruri şi trenuri, aşteptând ca furtuna să lovească sâmbătă la amiază (ora locală).

Guvernul local din provincia estică chineză Zhejiang a evacuat peste 865.000 de oameni şi a închis autostrăzile în unele oraşe aşteptate să fie lovite de taifun, conform presei chineze.

În plus, Centrul Naţional pentru Meteorologie a emis vineri dimineaţă o alertă roşie, cel mai ridicat nivel.

China Eastern Airlines a anulat sâmbătă aproximativ 400 de zboruri în oraşele Shanghai, Hangzhou, Wenzhou şi Ningbo şi ar putea aplica măsuri suplimentare, a anunţat guvernul din Shanghai.

Înainte să lovească China, taifunul Chan-hom va lovi de asemenea Japonia şi Taiwanul.

Chan-hom este atât de puternic încât, deşi nu va lovi în mod direct insulele sudice nipone şi Taiwanul, ambele vor simţi impactul în momentul trecerii furtunii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor