“Astăzi am încheiat un episod important” - Şeful ANPC şi-a dat demisia. Va candida din partea PSD la Primăria Constanţa

Horia Constantinescu
Horia Constantinescu (Facebook/ComisarHoriaConstantinescu)

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a anunţat luni că şi-a dat demisia din această funcţie pentru a candida la Primăria Constanţa din partea PSD.

“Astăzi am încheiat un episod important pentru întreaga mea carieră la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Cu sprijinul unei echipe politice puternice m-am înscris în cursa pentru Primăria Constanţa. În funcţia de preşedinte am dovedit cu prisosinţă că se pot face lucruri bune pentru cetăţeni la nivel naţional. Este momentul să arăt că şi pentru oraşul nostru se poate face exact ceea ce trebuie”, a precizat Constantinescu.

Demisia intră în vigoare începând cu data de 24 aprilie 2024.

Deşi controversat şi criticat pentru modul în care a acţionat câtă vreme a fost la şefia ANPC, Constantinescu susţine că a scris o pagină de istorie în cartea ANPC şi anunţă că va rămâne totuşi în “marea familie” a agenţiei.

“Probabil unii dintre voi deja ştiţi că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de primar al oraşului Constanţa. Prin forţa lucrurilor, trebuie să renunţ la funcţia de preşedinte pentru a mă putea dedica campaniei şi noului proiect. Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorităţii. Las o instituţie funcţională, cu paşi importanţi făcuţi către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă şi cu performanţe notabile.

Rămân totuşi în această mare familie, în calitate de comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean Constanţa (suspendat). Trăiesc senzaţia unui divorţ prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanţa mă motivează enorm. Pregătesc partajul; las autorităţii câteva sute de ore suplimentare, proiecte şi o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate şi o reputaţie impecabilă în această poziţie”, a scris recent, pe Facebook, Horia Constantinescu.

La rândul său, fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion i-a aruncat cuvinte grele fostului şef al Protecţiei Consumatorilor, după ce acesta şi-a anunţat demisia pentru a candida din partea PSD la Primăria Constanţa:

“Promotor al unor afaceri deţinute de interlopi, crescut la umbra familiei Adrian Năstase, admirator al lui Nicuşor Constantinescu şi Felix Stroe, expert în folosirea funcţiei în interes personal şi politic, Horia Constantinescu este garanţia întoarcerii Constanţei în anii tulburi ai corupţiei şi hoţiei generalizate. Pentru PSD şi PNL, tot ce contează este să ţină în viaţă reţele mafiote şi să profite de pe urma lor. Este singurul criteriu pentru alegerea candidaţilor la Primăria Constanţa. Pentru noi, Constanţa contează şi toate propunerile şi soluţiile noastre sunt în folosul constănţenilor şi al viitorului acestui oraş”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne