Atac cu cuţitul în Hamburg soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi

Un bărbat acuzat de un atac fatal cu un cuţit în oraşul german Hamburg era cunoscut de investigatori ca islamist şi „instabil psihic”, dar până acum nu pare să aibă legături cu terorismul, au declarat sâmbătă autorităţile.
Poliţia izolează zona din jurul unui supermarket în oraşul german Hamburg, unde un bărbat a ucis o persoană şi a rănit alte câteva cu un cuţit in 28 iulie 2017.
Poliţia izolează zona din jurul unui supermarket în oraşul german Hamburg, unde un bărbat a ucis o persoană şi a rănit alte câteva cu un cuţit in 28 iulie 2017. (Paul Weidenbaum/AFP/Getty Images)

Suspectul, în vârstă de 26 de ani, a pus mâna pe un cuţit de bucătărie cu lamă lungă într-un supermarket din Hamburg, vineri după amiază, şi a înjunghiat trei clienţi, omorându-l pe unul dintre ei. Apoi, suspectul a ieşit afară din magazin şi a atacat alte patru persoane pe trotuar.

„Suspectul este în vârstă de 26 de ani şi este născut în Emiratele Arabe Unite, cetăţenia sa încă este în curs de verificare”, a declarat poliţia germană.

Martorii oculari au declarat că atacatorul a strigat “Allah Akbar” (Allah e mare). Unele imagini video filmate de amatori au arătat cum mai mulţi tineri au aruncat cu scaune asupra suspectului pentru a-l opri.

Unul dintre răniţi este un bărbat turc care i-a ajutat pe ceilalţi cetăţeni să îl oprească pe atacator, au precizat autorităţile. Unele dintre victime au fost grav rănite.

Atacul este cel mai recent incident dintr-o serie de atacuri legate de islamişti ce au fost comise în Germania, inclusiv un caz în decembrie 2016, când un terorist a condus un camion într-un târg de Crăciun în Berlin, ucigând 12 persoane.

Ministrul de Interne din Hamburg, Andy Grote, a declarat că atacatorul pare să fi avut motive islamiste dar că, totuşi, este „instabil din punct de vedere psihic”. Era cunoscut faptul că bărbatul trecea printr-un proces de radicalizare şi autorităţile îl monitorizau, dar fără să îl considere un militant islamist. În cursul nopţii, autorităţile au cercetat locul în care locuia acesta, într-un adăpost pentru solicitanţi de azil din Hamburg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe