Atac la Kovesi din "interior". Procuroare revocată acuză

Revocată din funcţie, procuroarea DNA Mihaiela Moraru Iorga susţine că între ea şi Kovesi există tensiuni mai vechi şi lasă să se înţeleagă că asupra sa s-ar fi făcut presiuni.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Mihaiela Moraru Iorga, unul dintre cei doi procurori DNA revocaţi la cererea Laurei Codruţa Kovesi, a declarat marţi că între ea şi şefa Direcţiei Anticorupţie există de mai mult timp o tensiune, determinată 'probabil' de faptul că nu a dat curs "anumitor solicitări", relatează Agerpres.

"Există o tensiune de mai mult timp între mine şi doamna procuror-şef, determinată probabil de faptul că nu am dat curs anumitor solicitări", a declarat procuroarea.

Iorga a dat ca exemplu două dosare. Într-unul din acestea, procuroarea ar fi acceptat, în urma unor presiuni, să ceară prelungirea arestului preventiv pentru o persoană, deşi acest lucru nu se mai impunea.

Cel de al doilea dosar o viza pe Elena Udrea, iar Mihaiela Moraru Iorga ar fi afirmat atunci că, atâta timp cât Parlamentul nu a dat aviz pentru arestare, nu se mai impune reţinerea fostului deputat.

Reamintim că, potrivit DNA, Mihaela Moraru Iorga a fost revocată din funcţie, la solicitarea Laurei Codruţa Kovesi, pe motiv că nu ar fi înregistrat un denunţ şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne