Averea parlamentarului care ar trebui să controleze serviciul secret al MAI: 3 case, 1 apartament, 5 terenuri

Laurenţiu Leoreanu
Laurenţiu Leoreanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
22.01.2023

Laurenţiu Dan Leoreanu s-a născut în 1965 la Roman, judeţul Neamţ. Despre părinţi ştim doar că au reuşit să-i procure în 1983, cu ocazia majoratului, „o rachetă de tenis, o pereche de blugi Lewis (n.n. Levi’s), un tricou Puma”, scriu jurnaliştii de la presshub.

Cariera lui Laurenţiu Leoreanu începe cât se poate de cinstit: un an la Şcoala de ofiţeri de la Bacău, urmat de 4 ani şi o licenţă în matematică la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

După facultate a predat matematica, a devenit director adjunct la Liceul Industrial nr. 5 din Roman în 1997 şi apoi director în 2001. Reuşeşte cumva să facă simultan un curs de un an la Academia de Studii Economice, în Bucureşti în 2002-2003. Dacă vreţi să rămâneţi cu o opinie bună despre dânsul, nu citiţi mai departe!

La un moment dat, Laurenţiu Leoreanu se apucă de politică. Între 2004 şi 2008 a fost consilier local la Roman din partea PSD, fapt pe care nu-l mai trece în CV. Rămâne director de liceu şi, pentru că se plictisea, face facultatea de drept la Iaşi, la universitatea „Petre Andrei”, plus 4 cursuri la Piatra Neamţ şi începe un master la Bacău.

Primar la Roman, masterand la Galaţi, avansat la grad de colonel

În 2008 trece la PDL, candidează la primăria Roman şi câştigă în faţa fostului primar şi coleg PSD. În paralel cu postul de primar pe care îl va ocupa timp de 8 ani, termină masterul de la Bacău în contabilitate, face încă unul în drept administrativ la fabrica de diplome „Danubius” din Galaţi, plus alte 5 cursuri.

E drept că ambele sunt în reviste destul de slabe şi o au ca autor principal pe o doamnă care probabil îi e rudă. Şi, bineînţeles, urmează cursurile de securitate de la Universitatea Naţională de Apărare şi Institutul Diplomatic Român. Cumva promovează şi în armată, fiind locotenent-colonel în 2011 şi colonel în 2018.

Iniţial am crezut că domnul Leoreanu nu a mai avut timp din 2008 încoace pentru mâncare, somn sau poze cu Elena Udrea. Dovezile însă indică altceva.

Odată ajuns primar, profesorul Leoreanu a îmbunătăţit metoda Iohannis de a-ţi bate joc de învăţământ. Conform CV-ului, ultima dată a predat la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman în 2008 şi nicio secundă la mult mai prestigiosul Colegiu „Roman-Vodă” (unde soţia este şefa catedrei de matematică).

Totuşi, în 2011 declară senin că s-a „transferat” şi că „postul meu de la colegiul Roman-Vodă va rămâne rezervat. Eu am fost şi elev la «Roman-Vodă» şi mi-am dorit să fiu şi profesor la acest colegiu. De aceea am profitat de această oportunitate”.

Dacă aşa doreşte domnul primar, facă-se voia sa! Oportunităţile ratate de elevii care au avut profesori suplinitori în locul unui titular nu l-au mai interesat.

Averea domnului Leoreanu sfidează şi ea bunul-simţ şi logica.

Laurenţiu Leoreanu nu ne-a răspuns la întrebări, pentru că tare mult am fi vrut să ştim cum şi-a permis două case de locuit, o casă de vacanţă, un apartament, trei terenuri intravilane şi două agricole, plus o maşină din două salarii de profesor (al său şi al soţiei), de 1.800 lei/lună plus alocaţiile copiilor.

Asta pe lângă faptul că a mai uitat de unele proprietăţi şi conturi când completa declaraţiile de avere.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor