Băsescu: Cristian Diaconescu, cel mai legitim candidat pentru Preşedinţie

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
19.07.2014

Cel mai legitim candidat pentru funcţia de preşedinte al României este Cristian Diaconescu, a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării, a susţinut sâmbătă preşedintele Traian Băsescu la „Congresul Femeilor Populare” al Organizaţiei de Femei a Partidului Mişcarea Populară, care a avut loc la Sinaia.

Preşedintele ţării a afirmat că a optat pentru varianta Cristian Diaconescu, când a fost consultat înainte de Congresul de alegeri din PMP, precizând că ”pregătirea lui Cristi Diaconescu este exact pe profilul unui preşedinte”, întrucât acesta a fost secretar de stat, ministru de Externe, ministru de Justiţie.

„Cristian Diaconescu este un bun cunoscător al politicii externe, nu poate fi o recomandare mai bună pentru a candida la funcţia de preşedinte şi în plus este un om a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Aveţi cel mai legitim candidat pentru funcţia de preşedinte, candidat care are în spate un partid încă destul de mic. Dar un partid mic poate să continue să crească şi să dea un preşedinte mare”, a afirmat Traian Băsescu.

În opinia şefului statului, Cristian Diaconescu este candidatul potrivit pentru a deveni preşedinte, reamintind, totodată, de anul 2.000 când acesta a câştigat Primăria Capitalei, cu toate că PDL avea în sondaje 4%.

„Îmi aduc aminte cât de mic era PDL în 2.000, când eu am câştigat Primăria Capitalei. În sondaje avea 4%, dar eu am reuşit să intru în turul doi la o centimă faţă de Chiriţă. Am dovedit că un partid mic poate să obţină un rezultat mare dacă are candidatul potrivit. Cred că avem în Cristian Diaconescu candidatul potrivit pentru a deveni preşedinte. A pornit cu 2%, avea 7% acum două săptămâni, iar ieri am primit un sondaj în care avea 8,5%. Progresează, dar trebuie să-l punem şi noi în valoare”, a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului a mai afirmat că, din sondajele care nu sunt date publicităţii, Cristian Diaconescu a pornit de la 2%, şi într-un sondaj recent pe care l-a văzut, ajunsese deja la 8,5%.

”Este clar că avem un candidat care progresează, dar în afară de a-l lăsa pe el să se pună în valoare, trebuie să îl punem şi noi în valoare. Nu plecaţi de la premisa că partidele mari dau întotdeuna preşedinţi şi primari. Şi partidele mici o pot face, dacă candidatul este persoana potrivită. Şi eu cunosc destul de bine candidaţii care vor să devină preşedinţii Românei. Problema este ce tentaţii pentru compromis ai după ce ajungi la Cotroceni. Avem în Diaconescu un om politic care nu va face compromisuri, nu a făcut-o până acum şi sunt convins că nu o a face nici când va ajunge la Cotroceni”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu a fost desemnat candidat al Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor