Blaga: PNL pregăteşte o nouă răscoală împotriva DNA şi ANI

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL Vasile Blaga, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PDL, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, alături de formaţiunea pe care o conduce pregătesc o nouă răscoală împotriva Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi ANI (Agenţia Naţională de Integritate) pe motiv că se simte persecutat de aceste instituţii, pe care le consideră ”partizane”.

”PDL constată în ziele acestea că dl Crin Antonescu şi PNL pregătesc o nouă răscoală împotriva statului pe motiv că se simte persecutat de către unele din instituţiile acestuia. Am remarcat ieri la liderul PNL un nou derapaj de la democraţia din România. Preşedintele PNL crede că instituţii precum DNA şi ANI sunt partizane şi acţionează împotriva PNL şi cere primului ministru coalizarea în vederea luării unor măsuri împotriva acestor instituţii”, a declarat Vasile Blaga.

Preşedintele PDL a atras atenţia că o astfel de logică face mult rău României ”dacă ne gândim la intrarea noastră în spaţiul Schengen, la atragerea de investiţii străine în situaţia în care ele lipsesc aproape cu desăvârşire din ţară”.

”Nu este vina DNA şi a ANI că 10 dintre miniştrii guvernului au trebui să părăsească Guvernul până acum şă dacă ne gândim şi la propunerile făcute pe parcursul timpului de Ponta, 14 miniştri au părăsit sau nici măcar nu au ajuns să facă parte din cabinet. Nu este vina DNA şi ANI că Ponta şi USL l-au propus la Transporturi pe Fenechiu şi apoi pe Silaghi. Este vina şi culpa USL-ului care nu a fost în stare să promoveze oameni cinstiţi şi vă aduc aminte declaraţiile pe care le făcea la investirea primului cabinet când se referea la un Guvern ”curat, la cel mai cinstit şi mai competent Guvern din istoria României”, a continuat Blaga.

În închieiere, liderul PDL a afirmat că ”orice fel de demers comun USL împotriva ANI şi DNA va fi aspru decontat de România şi de aceea facem un apel la responsabilitate din partea premierului şi a lui Crin Antonescu”.

Şi preşedintele Traian Băsescu i-a transmis un mesaj indirect lui Crin Antonescu referitor la acest subiect. Cu ocazia numirii în funcţia de ministru al Transporturilor a Ramonei Mănescu preşedintele i-a transmis acesteia: "Vă doresc mult succes şi îmi exprim speranţa că nu veţi mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de de DNA".

Declaraţiile lui Crin Antonescu

"PNL are mari probleme, am mai spus-o. Nu întâmplător ANI nu are altă activitate de un an decât PNL. Nu întâmplător cea mai mare parte din activitatea DNA pare să fie dedicată doar PNL. Nu întâmplător, se pare - nu e treaba mea, dar constat şi eu - domnul Nelu Iordache nu-şi aduce aminte decât de cel care i-a reziliat contractele, nu de cei care le-au încheiat. Nu întâmplător PNL nu coabitează cu Traian Băsescu şi cu regimul său împotriva cărora au cerut votul românilor. PNL nu plăteşte taxa de protecţie unor instituţii de presă, PNL nu negociază aceste lucruri", a declarat preşedintele PNL Crin Antonescu.

Antonescu a susţinut că va discuta la sfârşitul lunii, la Constanţa, cu PSD, despre asumarea unei responsabilităţi comune în ceea ce priveşte funcţionarea partizană a unor instituţii care ar trebui să fie independente.

"Tema care se pune şi va fi discutată la Constanţa şi va fi discutată în perioada următoare cu aliaţii noştri este în ce masură avem o atitudine comună şi asumăm o responsabilitate comună pentru ceea ce se întâmplă azi în România din punctul de vedere al funcţionării partizane - asta este opinia noastră şi nu mă feresc să o spun - a unor instituţii care ar trebui să fie independente. E o responsabilitate măcar la nivelul ministrului Justiţiei şi a primului ministru şi desigur a noastră, a tuturor celor care guvernăm, la nivel guvernamental, la nivel parlamentar", a adăugat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne