În principiu PDL acceptă invitaţia lui Ponta la discuţii economice

Surse din conducerea democrat-liberalilor au precizat vineri că lideri partidului, deşi sunt sceptici cu privire la bunele intenţii ale premierului Victor Ponta care i-a invitat să discute propunerile economice făcute de PDL, „de principiu” vor accepta invitaţia.
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
24.08.2013

Surse din conducerea democrat-liberalilor au precizat vineri, pentru r/News, că lideri partidului, deşi sunt sceptici cu privire la bunele intenţii ale premierului Victor Ponta care i-a invitat să discute propunerile economice făcute de PDL, „de principiu” vor accepta invitaţia.

Conform sursei citate, mai multor lideri PDL li se pare „imposibil” să refuze invitaţia lui Ponta, iar acum se lucrează la strategia întrevederii. Deşi nu există o decizie oficială, „de principiu” vor accepta să discute cu premierul.

Liderii PDL sunt totuşi sceptici cu privire la bunele intenţii ale premierului Ponta şi se tem să nu fie „o plasă”, în sensul că acesta ar urma sa accepte unele dintre măsurile economice propuse de PDL, după care ar avea motiv să-i acuze de „prostul mers al economiei”, au declarat sursele.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a susţinut, marţi, că invitaţia lui Victor Ponta de a discuta propunerile economice ale PDL reprezintă un succes pentru democrat-liberali, iar conducerea partidului va analiza în Biroul Permanent Naţional (BPN) în ce condiţii poate fi acceptată invitaţie premierului.

Propunerea lui Ponta

Premierul Victor Ponta a susţinut, pe 19 august, o conferinţă de presă la sediul central al USL, în care a făcut publică deschiderea USL către un dialog politic instituţionalizat cu partidele din opoziţie.

"Vreau sa prezint dorinţa USL de a înţelege şi de a încuraja existenţa unei opoziţii active, critica Guvernului, soluţii. Am încercat să facem asta de la preluarea Guvernului. Am prezentat proiectele grupurilor parlamentare. Am constatat ca şi PDL a formulat nişte propuneri pe zona economică”, a declarat Ponta, adăugând că este dispus să aibă întâlniri cu reprezentanţii opoziţiei pentru a discuta propunerile înaintate de aceasta.

”Dacă există, dincolo de enunţul lor, măsuri concrete pe care oricine din opoziţie le susţine, suntem dispuşi să ne întâlnim cu domnul Blaga, cu domnul Predoiu pentru a vedea dacă sunt fundamentate şi dacă pot fi aplicate”, a adăugat premierul.

În luna octombrie-noiembrie, premierul vrea să declanşeze o consultare referitor la exerciţiul 2014-2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale