Blatter: Tragerile la sorţi la competiţiile europene de fotbal pot fi manipulate

Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA căzut în dizgraţie, a susţinut că a fost martor la aranjarea unei trageri la sorţi pentru cel puţin o competiţie europeană de fotbal.
Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA.
Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA. (Captură Foto)

Într-un interviu cu ziarul argentinian La Nacion, Blatter nu a specificat care competiţie consideră că a fost aranjată, dar a susţinut că a văzut o metodă prin care bilele ce conţin numele echipelor au fost răcite pentru a face posibilă identificarea lor atunci când sunt alese.

Blatter a declarat doar că o echipă a beneficiat de pe urma unei astfel de practici, adăugând că el însuşi s-a distanţat şi a distanţat FIFA de orice implicare. În schimb, a sugerat că acel caz nu a avut loc sub jurisdicţia FIFA, ci a UEFA, organismul de guvernare a fotbalului european.

Întrebat în mod specific de ziarul La Nacion în legătură cu tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia din 2014, care a fost favorabilă Argentinei, Blatter a declarat: “Tragerea la sorţi a fost curată până la ultimul detaliu. Nu am atins niciodată bilele, un lucru făcut de alţii.

“Bineînţeles, este posibil ca ele [bilele] să iasă în evidenţă prin încălzirea sau răcirea lor. Nu se întâmplă în FIFA, dar am fost martor la trageri la sorţi la nivel european unde a avut loc aşa ceva; dar, niciodată în FIFA.

“Bineînţeles că se poate face, dar nu s-a întâmplat niciodată sub comanda mea, niciodată”.

Blatter a explicat cum o tragere la sorţi “oarbă” poate fi aranjată, susţinând: “Bilele sunt puse în congelator înainte de tragere, şi la cea mai mică atingere poţi spune dacă bilele sunt calde sau reci.

“Prin atingerea lor poţi ştii exact ce este în bilă”.

Elveţianul, care a împlinit 80 de ani în luna martie a acestui an, este supus în prezent unei interdicţii de şase ani pentru implicare în activităţi legate de fotbal. El face apel la sancţiunile impuse împotriva sa la o curte de arbitraj pentru sport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport