Bloomberg: Rusia întoarce spatele delegatului german pentru drepturile omului

Înaltul Comisar german pentru Drepturile Omului, Christoph Strässer.
Înaltul Comisar german pentru Drepturile Omului, Christoph Strässer. (Captură Foto)

Înaltul Comisar german pentru Drepturile Omului, Christoph Strässer, şi-a anulat o călătorie în Rusia în ultimul moment, invocând semnale din partea Moscovei că vizita sa nu este dorită, conform Bloomberg.

Strässer, un legiuitor social-democrat care a plănuit să plece luni spre Moscova şi Osetia de Nord, a declarat că a fost dezamăgit de faptul că “oportunitatea dialogului” nu a fost folosită.

“Ruşii au dat de înţeles într-o manieră foarte clară, în scris şi verbal, că vizita mea în Rusia este în prezent nedorită”, a susţinut Strässer într-o declaraţie distribuită de Ministerul german de Externe marţi seara. “Sunt uimit că guvernul rus a luat această decizie, care ar putea îngreuna şi mai mult relaţiile noastre în aceste vremuri politice dificile.”

O lege semnată de liderul rus Vladimir Putin luna trecută a etichetat ONG-urile ca fiind “indezirabile”, atrăgând critici din partea SUA şi a Uniunii Europene. Strässer a menţionat legea şi a declarat că în prezent se înrăutăţesc condiţiile din Rusia pentru desfăşurarea activităţilor grupurilor civile şi a celor pentru protejarea drepturilor omului.

SUA şi UE au impus sancţiuni împotriva Rusiei pentru rolul său în alimentarea tulburărilor din estul Ucrainei, după ce răsturnarea în 2014 a guvernului ucrainean pro-rus al lui Viktor Ianukovici a împins Rusia să anexeze peninsula ucraineană Crimeea, adaugă Bloomberg.

Strässer a dorit să se întâlnească cu reprezentanţi ai guvernului, cu legiuitori, oficiali din domeniul juridic şi cu grupurile pentru drepturile omului din Moscova şi din oraşul Vladikavkaz, în Republica Osetia de Nord. Strässer este comisar pentru drepturile omului în cadrul guvernului german din 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe