Brexitul tot mai aproape

Majoritatea britanicilor susţin că doresc ca ţara lor sa iasă din Uniunea Europeană după atacurile recente din Paris, care au generat temeri în legătură cu imigraţia nerestricţionată din Europa, a descoperit un sondaj de opinie.
Londra.
Londra. (Captură Foto)
Andrei Popescu
24.11.2015

Sondajul, publicat în cursul nopţii de luni spre marţi în ziarul The Independent, a fost realizat de ORB la câteva zile după atacurile teroriste din 13 noiembrie din Paris, soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Aproximativ 52% dintre cei intervievaţi doresc acum ca ţara lor să părăsească blocul european, fiind pentru prima dată când Brexitul obţine o majoritate în sondajele care analizează această posibilă mişcare, a indicat ziarul The Independent.

48% dintre respondenţi au declarat că doresc să rămână în Uniunea Europeană.

Ziarul a susţinut că schimbarea către votul DA în referendumul din 2017 privind ieşirea Marii Britanii din UE reflectă neliniştea cetăţenilor britanici faţă de fluxul necontrolat de imigranţi care sosesc în Europa din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Statele bogate din UE, precum Marea Britanie, sunt destinaţii dorite de sute de mii de imigranţi. De altfel, Londra a fost nerăbdătoare să câştige înapoi puterea pentru a limita afluxul de imigranţi, datorită temerilor că militanţii islamişti ar putea intra în ţară împreună cu solicitanţii de azil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor