Bunea Stancu, şeful CJ Brăila, reţinut de DNA Galaţi pentru abuz în servciu şi conflict de interese

Bunea Stancu (Facebook)
Flori Mladin
08.08.2014

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, a fost reţinut joi noapte de procurorii DNA Galaţi, fiind acuzat că a atribuit preferenţial contracte din bani publici unei firme pe care o controla indirect, precum şi altor societăţi, activităţi desfăşurate în perioada 2009-2011.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, şi Florin Mija, vicepreşedinte al CJ, şi Nicolae Ghiocel Moisiu, şeful Direcţiei Achiziţii.

”Este comunicatul oficial al DNA-ului vizavi de încadrarea juridică şi de învinuirea adusă. Este vorba despre nişte contracte de reparaţii, de execuţii, încheiate de CJ în 2009-2010, ale căror nereguli s-au constatat acum, în 2014. Toate contractele au fost verificate atunci de Consiliul Naţional al Judecării Contestaţiilor”, a afirmat avocatul lui Moisiu.

Gheorghe Bunea Stancu a fost dus la DNA pentru audieri după ce au fost efectuate percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Brăila şi la locuinţa acestuia.

Baronul de Brăila a fost ridicat de "mascaţi" din locuinţa sa şi dus la sediul Consiliului Judeţean Brăila, unde anchetatorii au căutat documente în dosarul în care se cercetează încheierea, derularea, executarea şi finalizarea unor proceduri de achiziţie publică derulate în perioada 2009-2011 de CJ Brăila, în calitate de autoritate contractantă.

Firma controlată de Bunea Stancu ar fi primit contracte pentru reamenajarea sau reabilitarea unor spaţii medicale la unităţile spitaliceşti din subordinea CJ Brăila, iar celelalte două firme ce ar avea monopol în judeţ au primit contracte pentru lucrări de asfaltare a unor drumuri.

Prejudiciul total în acest dosar este estimat la cca. trei milioane de lei, în urma încheierii a cinci contracte, prin încălcarea şi îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către preşedintele CJ Brăila, ca ordonator principal de credite, au precizat sursele citate. Anchetatorii au ridicat şi din locuinţa lui Bunea Stancu mai multe documente, un calculator şi o imprimantă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor