Bunea Stancu suspendat din funcţia de Preşedinte al CJ Brăila

Bunea Stancu
Bunea Stancu (Facebook)
Loredana Diacu
12.08.2014
Gheorghe Bunea Stancu, baronul PSD acuzat că a atribuit preferenţial contracte din bani publici va fi suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, funcţie pe care o deţine de zece ani.

Potrivit infobraila.ro, în următoarele ore, prefectul judeţului, dna. Vasilica Vîlcu va semna ordinul de suspendare din funcţie a lui Stancu, Tribunalul Galaţi trimiţând sentinţa penală prin care s-au dispus măsurile preventive împotriva şefului CJ.

Ulterior, ordinul de suspendare a lui Bunea Stancu, va ajunge la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila pentru a fi transmis baronului PSD.

Luni, prefectul judeţului Brăila, dna Vasilica Vîlcu, a declarat pentru Infobraila că a făcut demersuri pentru ca hotărârea Tribunalului Galaţi de arestare preventivă la domiciliu a şefului CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, să fie transmisă Instituţiei Prefectului. Conform legii, suspendarea din funcţie a lui Bunea trebuie făcută în termen de 48 de ore de la primirea notificării din partea instanţei.

Reamintim că vineri, Tribunalul Galaţi a decis că Bunea Stancu, acuzat de fapte de corupţie, va fi judecat în stare de arest la domiciliu. Bunea Stancu a contestat decizia Tribunalului Galaţi, cerând înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu eliberarea sub control judiciar, Curtea de Apel Galaţi urmând să se pronunţe până la data de 16 august 2014.

Până la definitivarea cauzei, şeful CJ Brăila va fi suspendat. Prefectul va emite un ordin similar şi pentru vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija, aflat şi el în arest la domiciliu.

Acuzaţiile aduse lui Bunea Stancu

Firma controlată de baronul PSD ar fi primit, potrivit DNA, contracte pentru reamenajarea sau reabilitarea unor spaţii medicale la unităţile spitaliceşti din subordinea CJ Brăila, iar celelalte două firme ce ar avea monopol în judeţ au primit contracte pentru lucrări de asfaltare a unor drumuri.

Prejudiciul total în acest dosar este estimat la cca. trei milioane de lei, în urma încheierii a cinci contracte, prin încălcarea şi îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către preşedintele CJ Brăila, ca ordonator principal de credite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor