Burkina Faso a început o anchetă în cazul accidentului aviatic al Air Algerie

(The Epoch Times)

În Burkina Faso a fost declanşată o anchetă judiciară pentru a afla circumstanţele în care s-a prăbuţit avionului Companiei Air Algerie, AH5017, în Mali, a declarat sâmbătă preşedintele Blaise Compaore, potrivit Mediafax.

Procurorul din Ouagadougou a deschis o anchetă, pe 24 iulie, pentru a determina cauzele catastrofei aviatice, care s-au produs în noaptea de miercuri spre joi, în Mali, a afirmat preşedintele Compaore. "Ancheta a fost încredinţată jandarmeriei din cadrul securităţii aeroportuare, care a trimis la locul accidentului mai mulţi ofiţeri de poliţie", a precizat acesta.

Procurorul "va colabora cu omologii săi din Mali şi Franţa, ţări cu care" Burkina Faso are încheiate acorduri de cooperare judiciară, a menţionat preşedintele Compaore.

Air Algerie a anunţat, joi, că a pierdut contactul cu un avion de pasageri după 50 de minute de la decolarea din Ouagadougou. "Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu avionul Air Algerie, care asigură legătura Ouagadougou - Alger, la 50 de minute după decolare", a anunţat compania algeriană.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traseul aeronavei a fost deviat, aeronava fiind pierdută din acel moment de pe radare. Epava zborului Air Algerie AH5017 a fost găsită în nordul Mali, în apropierea graniţei cu Burkina Faso, potrivit şefului Statului Major al preşedinţiei din Burkina Faso.

Este încă incert numărul de pasageri aflaţi la bordul aeronavei, respectiv 116 sau 119 persoane, precum şi cetăţenia acestora. Iniţial, s-a anunţat că din cele 116 persoane de la bord 50 erau francezi, 24 din Burkina Faso, 8 din Liban, patru din Algeria, doi din Luxemburg şi câte un belgian, elveţian, nigerian, camerunez, ucrainean şi român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe