Cinci cetăţeni români implicaţi într-un accident în Ungaria: 1 mort şi 4 răniţi

(photos.com)
Flori Mladin
27.07.2014

Un accident rutier, în care sunt implicaţi cinci cetăţeni români, a avut loc pe autostrada M3 din Ungaria, în jurul orei 14.35 (ora României), soldându-se cu un mort şi 4 răniţi. Ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria şi o echipă consulară de la Consulatul din Gyula s-au deplasat la unitatea medicală unde au fost internaţi cei 4 cetăţeni români răniţi în accident, potrivit comunicatului remis Epoch Times de Ministerul de Interne.

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de interne, a purtat o discuţie pe această temă cu ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean, stabilind modalitatea comună de acţiune din partea autorităţilor române.

Conform datelor furnizate de către reprezentanţii autorităţilor ungare, în accidentul rutier au fost implicaţi 5 cetăţeni români, dintre care unul a decedat şi alţi 4 au fost răniţi. Una dintre persoanele rănite, fiind într-o stare critică, a fost transportată cu un elicopter la Spitalul Judeţean Miskolc.

Autoturismul a rupt parapetul despărţitor şi a intrat pe sensul opus de mers, rostogolindu-se în afara părţii carosabile. Până în prezent, cauzele care au dus la destabilizarea autovehiculului sunt necunoscute.

Reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Consulatului României din Gyula, împreună cu ataşatul de afaceri interne al MAI, ţin legătura permanent cu autorităţile ungare în legătură cu situaţia cetăţenilor români.

Monitorizarea stării medicale a victimelor va fi realizată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor