Dezvăluiri privind tragicul accident din Spania soldat cu 8 victime

Flori Mladin
24.07.2014

Microbuzul care a ars complet în accidentul care a dus la moartea a 8 români în apropierea localităţii Granja de Romamora, provincia Alicante din Spania, ar fi făcut curse ilegale, relatează presa spaniolă, potrivit pesurse.ro.

Referitor la cauzele accidentului, anchetatorii au emis o ipoteză potrivit căreia camionul cu care s-a ciocnit microbuzul ar fi pierdut controlul după explozia unui cauciuc.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier produs pe autostrada AP-7m în apropierea localităţii Granja de Romamora din provincia Alicante, după ce un TIR a intrat pe contrasens şi a lovit microbuzul cu care se deplasau. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că aceştia erau români, precizând că este posibil să existe şi o a noua victimă.

Poliţia Timiş a confirmat identitatea a 6 victime. Familia Bora din Giroc, formată din Alexandra şi Vasile Bora şi doi copii preşcolari, Mara şi Alex, se întorceau din vacanţa petrecută în Spania. Femeia era hairstylist, la un salon de coafură din Timişoara.

Celelalte două persoane confirmate sunt Adriana Damian, în vârstă de 51 de ani, care este sora soţiei fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, şi Ovidiu Smercinschi, în vârstă de 27 de ani din Jimbolia, care "lucra de câţiva ani în Spania ca şofer. Urma sa revină în ţară, în concediu, şi să îşi depună actele pentru căsătorie. Peste două săptămâni avea nunta. Familia e îndurerată şi nu e dispusă să povestească”, a declarat pentru Opinia Timişoarei primarul din Jimbolia, Darius Postelnicu.

Ministrul muncii, Rovana Plumb, şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, au transmis condoleanţe rudelor celor opt români care şi-au pierdut viaţa în tragicul eveniment. Ei se aflau la momentul respectiv la un forum în Madrid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor