Cameron se opune unui al doilea referendum pentru independenţa Scotiei

Premierul britanic David Cameron.
Premierul britanic David Cameron. (Captură Foto)

Premierul britanic David Cameron a respins posibilitatea unui alt referendum asupra independenţei Scotiei, susţinând că scoţienii au respins deja o separare de Marea Britanie.

“Nu va mai exista un alt referendum. Am avut unul şi, de fapt, SNP (Partidul Naţional Scoţian) nu face presiuni pentru un alt referendum”, a declarat Cameron duminică într-un interviu la postul de televiziune Channel 4 News.

Făcând referire la votul pentru independenţă de anul trecut, Cameron a declarat: “Scoţia a votat pentru rămânerea în Regatul Unit.”

În cadrul acelui referendum, desfăşurat în 18 septembrie 2014, scoţienii au votat cu 55 % împotriva separării de Regatul Unit şi pentru păstrarea unei uniuni politice vechi de 307 ani cu Marea Britanie.

Cameron le-a promis scoţienilor, înainte de referendum, că va declanşa “un program de transfer de puteri vast şi fără precedent” în domeniile politicii fiscale şi a sănătăţii publice dacă vor vota NU la referendum, conform site-ului paginaeuropeana.ro.

Afirmaţiile de duminică ale premierului britanic au loc în ciuda unui suport în creştere pentru SNP în cadrul alegerilor generale britanice din 2015, în cadrul cărora acest partid a câştigat 56 din cele de 59 de locurile aflate în joc în Scoţia.

Conservatorii, conduşi de Cameron, şi-au asigurat 331 de locuri în Parlamentul britanic de 650 de locuri, ceea ce le permite să guverneze fără să formeze o coaliţie sau un acord cu alte partide.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe