Captura: Piedone, păzit meticulos de Clanul Sportivilor când iese în mijlocul poporului (VIDEO)

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone (Captura video)
Ana Ion
11.04.2024

Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, este păzit meticulos de Clanul Sportivilor când iese în mijlocul poporului, scrie publicaţia Captura.

Doi dintre luptătorii grupării l-au flancat sâmbătă, la un eveniment organizat în cartierul bucureştean Rahova, pe candidatul PUSL la Primăria Capitalei şi pe fiul acestuia (deputatul Vlad Popescu Piedone, competitor şi el la Sectorul 5).

Cine sunt bodyguarzii, potrivit sursei citate. Redăm postarea celor de la Captura:

Robert Bubu e tipul solid, ras în cap, nedezlipit de Piedone Senior. Coboară împreună cu acesta din autobuzul electoral şi, cât durează paranghelia, execută vigilent pază de corp pentru candidat. Racordat la garda veche a Clanului Sportivilor, prin intermediul cărora vinde neoficial servicii de protecţie în diverse conflicte de afaceri, Bubu prestează ca bouncer şi bodyguard. Se antrenează, de regulă, în sălile de sport din cartierul Berceni, controlate de şefii clanului.

- Alexandru Radnev zis “Ghiaurul”, fost luptător MMA, îl securizează în mulţime pe Piedone Junior şi acoperă totodată un perimetru mai larg. Radnev a debutat în sporturile de contact după vârstă de 30 de ani, fiind anterior jucător de polo pe apă. Înainte de pandemie, a evoluat în gale româneşti precum ”Superkombat” şi ”Dynamite”, unde a intrat în ring la categoria grea. Munceşte în mod tradiţional ca bodyguard înrolat în brigăzile clanului.

Pentru cine lucrează, de fapt, “muşchii lui Piedone”:

Coordonatorii lui Bubu şi Radnev sunt veterani ai Clanului Sportivilor: Alexandru Vasile zis Spadafora şi Eusebiu Diaconescu zis Sebi.

Condamnat la ani grei în dosarele de crimă organizată ale grupării din Berceni, Alex Spadafora s-a remarcat în tandem cu fratele său (Gabriel Vasile zis tot Spadafora) în războaiele de anduranţă purtate cu Clanul Cămătarilor, rivalii dintotdeauna ai Sportivilor. Acum un deceniu, de pildă, Alex a fost împuşcat în plămân la un scandal cu oamenii lui Nuţu.

Fraţii Spadafora s-au impus de mici ca smardoi în Berceni şi au ajuns atât de respectaţi în industria interlopă, încât se compun manele cu faptele lor de vitejie. Sunt o piatră de temelie a Clanului Sportivilor, format la începutul anilor 2000, când bătrânul boxeur Coco Anghel organiza în sistem bicefal lupii tineri din cartier (sub comanda lui Cristian Roşca şi Robert Nica).

Tot de atunci, face parte din clan şi “veteranul” Sebi Diaconescu, afin cu Alex Spadafora, alături de care conduce brigada lui Bubu & Radnev (oamenii-zid din jurul lui Piedone). Tot pentru ei lucrează şi Valentin Bordianu zis Pistolarul, campion la kickboxing şi selectat de Mike Tyson să-i fie bodyguard în Bucureşti, la nişte petreceri.

Pe lângă recuperări, intervenţii sau servicii VIP, aceeaşi echipă păzeşte şi Hanul Haiducilor (ştrandul Văcăreşti), un loc emblematic în istoria Clanului Sportivilor.

Notorii în underground (şi asumate pe tiktok) sunt totodată alianţele lui Spadafora şi Sebi Diaconescu cu Mircea Nebunul (Emil Băluş), lider din generaţia a doua a clanului, urmărit acum internaţional.

Fraţii lui Mircea Nebunul, toţi porecliţi după el, reprezintă azi un pol de putere în lumea interlopă din sudul Capitalei. Unul dintre aceştia, Vasile Băluş zis Sile Nebunul, apare inclusiv în poze cu bodyguarzii lui Piedone (şi şefii lor de echipă).

Cine a organizat evenimentul din Rahova, vizitat de Piedone weekendul trecut:

E vorba despre festivalul cu muzică lăutărească din parcul Sebastian din Bucureşti, care a avut loc de Ziua Internaţională a Romilor. Organizatorii evenimentului au fost Nicolae Păun (ex-deputat) şi asociaţia pe care o prezidează (Partida Romilor „Pro-Europa”).

Poreclit Niki Scorpion, după complexul comercial pe care îl deţine în piaţa Rahova, Nicolae Păun s-a înscris săptămâna trecută în PUSL (fondat de Dan Voiculescu). Este prieten cu Piedone de peste 40 de ani şi influent în comunităţile de romi din Ferentari.

Păun era încă deputat al Partidei Romilor în 2016, când a stat în arest aproape trei luni, acuzat fiind de procurorii DNA că ar fi deturnat bani europeni destinaţi romilor prin intermediul asociaţiei pe care o conduce şi a firmei sale de familie. Dosarul cu prejudiciu de 15 milioane de lei, care l-a vizat inclusiv pe Mădălin Voicu, fost deputat PSD, a fost retrimis de instanţă la DNA pentru refacerea urmăririi penale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor