Cetăţenii se mobilizează pentru a stopa distrugerea spaţiilor verzi din sectorul 3 (Video)

Lucrări de "amenajare" în sectorul 3
Lucrări de "amenajare" în sectorul 3 (Facebook)

Mai mulţi cetăţeni din sectorul 3 s-au mobilizat şi au trimis o scrisoare deschisă ministrului Mediului, Comisarului General al Gărzii de Mediu şi Comisariatului Municipiului Bucureşti pentru a alerta asupra "situaţiei grave" din sectorul 3, unde au loc "lucrări de distrugere a spaţiului verde din faţa blocurilor."

Redăm scrisoare adresată de cetăţeni autorităţilor,

"Stimată doamnă, Stimaţi domni,

Vă aduc la cunoştinţă situaţia gravă care se petrece în sectorul 3 din Municipiul Bucureşti unde Primăria Sectorului 3 prin S.C. ADPB. S.A a contractat lucrări ample de desfiinţare şi modificare a spaţiului verde şi a realizat tăieri de copaci pe mai multe străzi şi în mai multe parcuri din sector.

În momentul de faţă s-au finalizat sau sunt în derulare lucrări de distrugere a spaţiului verde din faţa blocurilor pe mai multe artere principale din sector pentru construirea de trotuare şi piste de biciclete, respectiv: bulevardele Camil Ressu, Theodor Pallady, 1 decembrie 1918, Nicolae Grigorescu şi strada Lucreţiu Pătrăşcanu.

De asemenea, s-au realizat reamenajări şi pavări în Parcul Brâncuşi, zona Barajului Bicaz şi în zonele adiacente Parcului IOR prin care au fost desfiinţate spaţiile şi scuarurile verzi sau au fost tăiaţi arbori maturi. Având în vedere toate aceste aspecte, cât şi graba şi amploarea cu care sunt efectuate lucrările în sector, vă rog să îmi comunicaţi şi să faceţi publice următoarele:

• Care au fost măsurile şi acţiunile întreprinse de comisarii Gărzii de Mediu şi de alte structuri responsabile din cadrul Ministerului Mediului în urma sesizărilor făcute de către cetăţeni?

• Câte din lucrările efectuate au avut avize şi autorizaţii la zi şi câte au fost făcute pe baza unui plan de fundamentare/plan urbanistic?

• Dacă s-a făcut în cadrul Comisariatului Bucureşti o analiză şi dacă se lucrează la un raport în care să se prezinte suprafaţa de spaţiu verde desfiinţată şi numărul de copaci tăiaţi în sectorul 3 din luna iunie, de când au început lucrările menţionate, şi până acum. Vă mulţumesc şi aştept răspunsul dumneavoastră.", este scrisoarea adresată de cetăţeni autorităţilor.

De asemenea, cetăţenii din sectorul 3 sunt îndemnaţi să se ralieze şi ei acestui demers şi să se adreseze, la rândul lor în scris autorităţilor.

Reamintim că în sectorul 3 au fost semnalate în ultima perioadă mai multe lucrări ilegale, Garda de Mediu dispunând sistarea lucrărilor de la Parcul Brâncuşi şi de pe Lucreţiu Pătrăşcanu, pe motiv că cele două firme care executau lucrări în cele două zone nu au decât un contract cu ADP Sector 3 şi niciun fel de documentaţie de urbanism, autorizaţie sau aviz.

Vom reveni cu mai multe informaţii pe acest subiect.