Cinci drone neidentificate au zburat deasupra Parisului în cursul nopţii

Turnul Eiffel din Paris.
Turnul Eiffel din Paris. (KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Getty Images)
Andrei Popescu
24.02.2015

Cel puţin cinci drone neidentificate (vehicule aeriene operate de la distanţă) au fost zărite zburând deasupra Turnului Eiffel şi deasupra ambasadei americane de la Paris, în noaptea de luni spre marţi, declanşând temeri legate de securitate.

Mai mulţi oficiali francezi au confirmat incidentul.

Postul local de televiziune BFM TV a raportat că dronele au zburat deasupra unor zone emblematice ale capitalei franceze, incluzând Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Piaţa Concordia sau ambasada americană de la Paris.

Deocamdată nu există nicio confirmare în legătură cu operatorii dronei care a zburat în 20 februarie în apropiere de Palatul Elysee, tot pe timp de noapte.

AFP susţine că cel puţin 20 de drone, lansate de autori identificaţi, au fost observate din octombrie în Franţa, în special în jurul obiectivelor nucleare ale ţării.

Parisul rămâne în stare de alertă ridicată după atacurile teroriste din luna ianuarie, iar aceste tipuri de incidente - precum zborul unor drone neidentificate - sunt privite cu maximă seriozitate de serviciile de securitate franceze.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor