Ciolacu a făcut anunţul: Eugen Nicolicea îşi ia adio de la Parlament

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Screenshot)
Andrei Popescu
16.10.2020

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, la Antena 3, că Eugen Nicolicea nu se mai bucură de susţinerea filialei din care face parte pentru a obţine un nou mandat în Parlament.

“Ce ştiu cu certitudine în acest moment, în organizaţia din care face parte domnul Nicolicea nu mai este susţinut”, a precizat Ciolacu, citat de Agerpres.

În privinţa neincluderii fostului premier Viorica Dăncilă pe listele PSD Teleorman pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, Marcel Ciolacu a susţinut că organizaţiile PSD au independenţa de a veni cu propuneri de candidaţi.

“Eu am luat o decizie: ca fiecare organizaţie să aibă independenţa în a face propuneri pentru candidaţi, atât de la locale, cât şi de la parlamentare. Cred că a fost o decizie corectă în ceea ce priveşte localele, cu toate că la Vrancea domnul Oprişan nu a ţinut cont de sfatul meu şi a luat o decizie şi acum trebuie să şi-o asume. [...] Doamna Dăncilă e membră la organizaţia Teleorman. Mâine am o întâlnire cu toţi preşedinţii de organizaţii să discutăm propunerile lor. Eu am transmis anumite criterii şi reguli pe care doresc să le respecte şi un îndemn de a găsi personalităţi în orice domeniu, şi în domeniul juridic, de a veni cu alte voci, cunoscute pe plan local şi naţional”, a adăugat Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a reiterat faptul că pe listele PSD pentru parlamentare nu se vor afla membri de partid cu probleme penale.

“O să mă ţin de cuvânt de acest lucru, pentru că aşa cred eu că este firesc. Nu-mi aduc aminte ca Şerban Nicolae sau Florin Iordache să aibă astfel de probleme”, a mai declarat Ciolacu.

Înaintea alegerilor parlamentare, conducerea PSD a decis să repare imaginea formaţiunii, puternic lovite după “epoca Dragnea”, şi încearcă acum să “cureţe” partidul de social-democraţii promovaţi de fostul lider “suprem” ajuns la Rahova pentru corupţie.

Prin urmare, printre pesediştii care nu vor mai prinde un loc de parlamentar s-ar putea număra Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Cătălin Rădulescu, Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Iulian Iancu, Ecaterina Andronescu, Dănuţ Andruşcă, Răzvan Cuc, Liviu Pleşoianu sau Liviu Pop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor