Ciolacu, după ce a fost nevoit să o accepte pe Firea în cursa pentru Primăria Capitalei: Va câştiga. Cu sau fără candidatura lui Piedone

Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea
Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea (Facebook/CiolacuMarcel)
Andrei Popescu
25.04.2024

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seara, la România TV, că Gabriela Firea va câştiga cursa pentru Primăria Capitalei cu sau fără candidatura lui Cristian Popescu Piedone. De altfel, Ciolacu este încrezător că Firea “dovedeşte 90% din voturile PSD”.

“Gabriela Firea va câştiga alegerile. Cu candidatura lui Piedone sau fără, Gabriela Firea va câştiga alegerile. Nu s-a schimbat nimic radical, am avut o abordare comună cu PNL, cum am văzut în cifre. Realitatea ne-a arătat că nu e aşa. Nu fac parte dintre oamenii politici care merg cu capul în zid, ignorând priorităţile românilor. Bucureştenii au dorit altceva. Mi-a fost cel mai frică în politică să mă acopăr de un profil de neputinţă.

PSD nu putea fi un arbitru între Nicuşor Dan şi Piedone. Spre acest lucru ne îndreptam cu candidatura doctorului Cîrstoiu, să vedem dacă câştiga Nicuşor Dan sau Piedone. Nu mă pot acoperi de ridicol şi să continui un astfel de demers, cum cred că nici domnul doctor Cîrstoiu nu mai dorea să continue acest demers după reacţiile care au fost. L-am anunţat împreună cu domnul Ciucă, a fost un lucru convenit şi depăşit. Haideţi să privim către viitor. Oricum Gabriela Firea va câştiga şi cu Piedone şi fără Piedone”, a precizat Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD a afirmat că Firea este “perseverentă, are proiecte” şi va fi susţinută de primarii în funcţie.

“Gabriela Firea dovedeşte 90% din voturile PSD. PSD avea pe Bucureşti 34%. La fel am făcut şi cu Cîrstoiu, lăsaţi bucureştenii să voteze. Eu nu mai fac niciun sondaj, nu mai cheltuiesc niciun ban al partidului pe sondaje. Merg pe stradă cu Firea, cu Băluţă, cu Negoiţă, cu Hopincă, cu Vigheciu, cu Tuţă, cu domnul Ciucă, dacă-şi doreşte. Merg pe stradă să văd ce spun oamenii. Mi-au fost suficiente sondajele, s-a dus epoca. Merg pe stradă şi văd ce spun oamenii. Cred că lumea doreşte altceva”, a adăugat Ciolacu.

În ceea ce îl priveşte pe Piedone, liderul PSD a susţinut că nu a cerut o întâlnire cu acesta:

“Am spus doar să se facă o întâlnire mai amplă. Am făcut o propunere. N-am făcut-o nici cu aroganţă, nici jignitor. Domnul Piedone nici nu trebuie să vorbească cu mine, el e primarul Sectorului 5. Eu am spus că împreună cu ceilalţi primari să se vadă cu doamna Gabriela Firea şi să facă un program real pentru Bucureşti”.

Remarcile lui Ciolacu vin în contextul în care PSD şi PNL au decis, în cursul nopţii de luni spre marţi, să retragă candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei şi să aibă fiecare candidat în această cursă. Astfel, social-democraţii vor merge pe mâna Gabrielei Firea, în timp ce liberalii vor merge cu Sebastian Burduja.

Atât liderul PSD, cât şi liderul PNL, Nicolae Ciucă, au confirmat că partidele lor se vor duela pentru Primăria Capitalei cu Firea şi, respectiv, Burduja.

Reamintim că, timp de mai multe luni, Ciolacu a refuzat să o numească pe Firea candidatul social-democraţilor în cursa pentru Primăria Capitalei, în ciuda insistenţelor şi atacurilor acesteia direct şi voalate la adresa preşedintelui PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor