Cioloş: Celebra "grea moştenire" revine, eu îl încurc pe Grindeanu după 7 ani de când i-am predat guvernarea

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş
Andrei Pricopie
08.04.2023

Fostul premier Dacian Cioloş i-a dat o replică acidă, sâmbătă, ministrului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a susţinut că întârzierile la Autostrada Timişoara - Belgrad au fost cauzate de fapt de liderul REPER.

"Sorin Grindeanu, care are în PSD rolul important de a ţine scaunele calde pentru colegii săi mai importanţi care nu se pot aşeza pe ele din motive de dosare penale, s-a trezit că are voie să vorbească. Se ascunde când apar tragedii la calea ferată, nu explică de ce sunt mereu întârziate proiectele de autostradă, nu şi-a cerut scuze pentru Ordonanţa 13, care a dat o ţară peste cap, nu a ieşit să prezinte cartea presupusă pe care ar fi scris-o împreună cu tatăl său", a declarat Dacian Cioloş.

Fondatorul partidului REPER şi-a exprimat nemulţumirea că, în loc să rezolve problemele din propria ogradă, Sorin Grindeanu "a început să mintă despre Autostrada Timişoara - Belgrad, care în mintea lui ar fi întârziată din cauza mea".

"Celebra 'greaua moştenire' revine, de data aceasta eu îl încurc pe Grindeanu de la PSD după 7 ani de când i-am predat guvernarea! De când am plecat de la Palatul Victoria a trecut ceva vreme, copiii născuţi atunci merg azi la şcoală, Grindeanu a fost premier şi e ministrul Transporturilor şi totuşi problemele neputinţelor PSD sunt din cauza mea", a adăugat Dacian Cioloş.

Explicaţiile lui Cioloş

"O să îi explic aici în cuvinte simple domnului Grindeanu, ca să nu se piardă din nou în minciuni la următoarea declaraţie pe care o va face.

Masterplanul în care nu era prevăzută autostrada e făcut de prietenul său Victor Ponta, alt cunoscut personaj din PSD care nu deosebeşte adevărul de minciună. L-am aprobat în 2016 şi după discuţiile cu sârbii am decis să facem un studiu să vedem dacă se justifică o autostradă spre Belgrad.

Dacă nu ştie unde să găsească documentele, îi poate întreba pe mentorii săi politici, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care l-au dus de mânuţe la guvern şi l-au aşezat pe scăunel.

Poate să-l sune şi pe Victor Ponta, cunoscut ca prieten apropiat al preşedintelui Serbiei, Aleksandar Vucic, moment în care poate afla şi ce mai face la Belgrad alt amic politic al lor, Sebastian Ghiţă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor