Ciucă, despre anunţul lui Iohannis privind candidatura la şefia NATO: Nu e o surpriză. PNL susţine nemijlocit acest demers

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
13.03.2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, la sediul central al partidului, că nu este o surpriză faptul că preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat candidatura la postul de secretar general al NATO, ţinând cont de faptul că acest subiect a mai fost dezbătut.

“Nu este o surpriză şi a fost discutat acest subiect şi este foarte bine venit pentru că, practic, s-a formalizat această candidatură şi apreciem că este vorba despre o responsabilitate de asumare a reprezentării României pentru ocuparea unei funcţii la nivelul Alianţei Nord-Atlantice după 20 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline”, a precizat Ciucă, citat de Ziare.com.

De asemenea, Ciucă a afirmat că formalizarea acestei candidaturi este sprijinită de eforturile României şi ale Armatei Române în cadrul NATO, în ultimii 20 de ani.

Totodată, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ciucă a transmis următoarele cu privire la anunţul făcut de Iohannis:

“Salut decizia preşedintelui României de a candida pentru funcţia de secretar general al NATO. PNL susţine nemijlocit acest demers al şefului statului, care ar putea intra în istorie drept primul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice provenit din Europa de Est. Este un moment care marchează modul în care România poate fi reprezentată, la 20 de ani de la aderarea la NATO.

Într-un astfel de context geopolitic şi strategic sensibil, este nevoie ca o asemenea funcţie să revină unui lider Pro-Occidental, care a ocupat o înaltă demnitate publică în Europa de Est.

În interiorul NATO, România este un aliat de încredere, care îşi respectă angajamentele, iar această candidatură este sprijinită şi de tot ceea ce a realizat Armata României în ultimii ani”.

La rândul său, eurodeputatul Traian Băsescu a declarat, marţi, la Digi 24, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-şi anunţa candidatura pentru funcţia de şef al NATO este un lucru bun dacă pune sub semnul întrebării prezenţa lui Mark Rutte în fruntea alianţei, despre care fostul şef de stat spune că “dispreţuieşte România”.

“Mark Rutte este un om care dispreţuieşte România şi n-ar trebui să acceptăm prezenţa lui în nicio funcţie la nivel NATO sau la nivelul Uniunii Europene. A făcut destul rău României”, a afirmat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor