Iohannis: Coldea nu dispare de la SRI. Partidele nu sunt împotriva lui Hellvig

Klaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României (Epoch Times România)

O eventuală numire a lui Eduard Hellvig în fruntea SRI nu înseamnă înlăturarea lui Florian Coldea, a explicat joi preşedintele Klaus Iohannis într-un interviu acordat postului Digi24.

Întrebat de realizatorul Luca Niculescu ce se va întâmpla cu generalul Coldea (personaj extrem de controversat), odată ce în fruntea instituţiei va fi numit un nou şef, Iohannis a răspuns că acesta este adjunct al SRI şi va rămâne adjunct.

"Nu există din partea mea, şi cred că nici a lui Hellvig, o intenţie de schimbare bruscă. Nici măcar nu am discutat această chestiune.", a afirmat Iohannis.

Anterior acestei declaraţii, preşedintele a explicat că a decis să facă o nominalizare pentru conducerea SRI "fiindcă situaţia generală necesita o clarificare" iar această clarificare depindea de el, ca şef de stat.

Cât despre motivaţia faptului că Hellvig a fost "fericitul ales", şeful statului a explicat că a "judecat destul de mult" pe cine să nominalizeze şi a ajuns la concluzia că Eduard Hellvig este o persoană bine pregătită, suficient de cunoscută şi suficient de calmă, iar pentru a ocupa poziţia de director SRI, în această perioadă este nevoie de mult calm.

Întrebat de Luca Niculescu dacă are vreo emoţie că Hellvig nu va fi votat de Parlament, şeful statului a anunţat că a vorbit cu toţi liderii de partide, precizând că a dorit ca aceştia să afle de la el despre aceată nominalizare.

"Unii au spus direct că sunt de acord, alţii au spus că se vor consulta cu colegii de partid, ceea ce mi s-a părut firesc. Niciunul din liderii politici nu mi-a spus că nu este de acord", a declarat Iohannis.

Reamintim în context că însuşi Adrian Năstase şi-a exprimat joi aprecierea pentru nominalizarea făcută de Iohannis, iar potrivit unor surse citate de B1 TV, partidul lui Gabi Oprea, UNPR, îl va susţine pe Hellvig.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne